Baby og barn, Hjemmelaget kosmetikk, Kroppsolje, Naturlig skjønnhet

Økovennlig kroppspleie til de minste

Er det noen i familien som kun bør bruke rene, naturlige og økologiske produkter, så er det de aller minste.

Da jeg skulle bli mamma gjorde jeg mye research på de reneste, mildeste og mest økovennlige produktene til baby. Jeg erfarte at det enkleste er det beste for babyhud- og hår. Og gjennom bruk av helt naturlige og økologiske produkter har vi sluppet unna alt som heter eksem, tørr hud, bleieutslett og andre plager de minste kan få på grunn av vasking og smøring med sterke, kjemikaliefylte produkter.

HER FÅR DU MINE PRODUKTANBEFALINGER SOM PASSER BÅDE SMÅ OG STORE ØKOBARN:

-Badeolje:
Mandel-, kokos- eller olivenolje er fantastisk som badeolje. De aller minste trenger ikke vaskes med noen form for såpe i det hele tatt – litt kaldpresset, økologisk olje rett i badevannet er nok til å gi ren og myk hud.

-Såpe:
Økologisk castilesåpe er noe av det mildeste du kan bruke, både på barnas og din egen hud. En favoritt hjemme hos meg er Dr. Woods Shea Vision Castile Soap som du får kjøpt her. Du finner også gode castilesåper fra merket Dr. Bronner´s på de fleste helsekostbutikker.

-Sjampo:
Overdreven hårvask er fullstendig unødvendig til de minste. Sønnen min på snart to år har omtrent aldri vasket håret med sjampo(!), isteden bruker jeg en klut og vasker håret hans med vann. Det holder i massevis og håret hans er alltid mykt og lukter rent og godt. Han har riktignok ikke så fryktelig mye hår på hodet enda, og hos småbarn som kommer til verden med en kraftigere hårmanke kan det jo være ønskelig å vaske håret med sjampo en gang i blant. Da anbefaler jeg å bruke noen dråper parfymefri castilesåpe til de aller minste, og en mild og naturlig sjampo til større barn. Gode merker er Lavera, Aubrey Organics, Estelle & Thild og Weleda.

Våtservietter:
Konvensjonelle våtservietter utsetter den sarte babyhuden for uttørkende, irriterende og potesielt helseskadelige stoffer, og kan være opphav til eksem og bleieutslett. Det aller beste er å kun vaske med vann og klut og eventuelt litt olje dersom det trengs. Men når man er ute på tur er selvsagt våtservietter kjekke å ha. På helsekostbutikker får du økologiske vårservietter fra Natracare. Du kan også lage dine egne ved å fukte noen kompresser i vann og litt olje og ha med disse i en plastpose.

-Sinksalve:
Økobaby eller ei – sår stump er ikke til å komme unna. Det hjelper helt klart med bruk av milde, naturlige produkter og svanemerkede bleier, men en god sinksalve er likevel et must fra tid til annen. Jeg anbefaler Weledas sinksalve som du finner på helsekosten.

-Solkrem:
Konvensjonelle solkremer til barn kan inneholde både parabener, retinyl palmitate (vitamin a palmitate) og oxybenzone – stoffer du helt klart bør unngå å smøre inn en liten kropp med. Dessuten kommer ofte barnesolkremer i sprayform, noe som gir økt risiko for at helseskadelige stoffer innhaleres. Den beste solbeskyttelsen er selvsagt en hatt og lette klær, i tillegg til mest mulig skygge. Men heldigvis finnes det også trygge og effektive solkremer som er skånsomme nok for de minste. Mine favorittmerker er Badger Company, Devita og Coola.

Huskeregler: Gå for enkle, naturlige og økologiske produkter med få ingredienser. Unngå alt som inneholder parfyme, parabener og SLS/SLES. Dropp overdreven vasking med såpe og sjampo – små barn trenger ikke vaskes så ofte som vi tror, både huden og immunforsvaret deres styrkes av å få omgås litt bakterier.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: