Ansiktsolje, Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

Lag din egen økologiske ansiktsolje

Huden min endret seg totalt da jeg begynte med økologiske ansiktsoljer, og jeg kommer aldri til å gå tilbake til kremer igjen.

Oljer er proppfulle av fantastiske fettsyrer og andre næringsstoffer som får huden til å stråle. Dessuten skal du lete lenge etter et hudpleieprodukt som er renere og mer naturlig. Det er jo nettopp oljer som holder huden myk i utgangspunktet, og det er derfor helt naturlig for huden å regulere sin egen oljebalanse. Derfor passer ansiktsoljer for alle hudtyper, uansett om du har fet, tørr, uren, ung eller moden hud. Trikset er å finne den eller de oljene som er optimal for din hudtype.

Ansiktsolje lager du av baseoljer, som er oljer utvunnet av kjerner, nøtter og frø. Velg fortrinnsvis kaldpressede – og selvsagt økologiske – oljer. Gode baseoljer finner du blant annet på Rawgaia.com, Aromantic.co.uk, Naturallythinking.com og iHerb.com. Det selges også baseoljer i helsekostbutikker, men ikke alle er økologiske. Se alltid etter anerkjente sertifiseringer når du handler.

Gode oljer som passer de fleste hudtyper er mandelolje, arganolje og aprikoskjerneolje. I boken min, Renere liv, finner du forøvrig en egen guide til baseoljer, med oversikt over hva som passer nettopp din hudtype best. Selv om jeg varierer oppskriften min utifra sesong, og hva huden min har behov for, har jeg en basisoppskrift på ansiktsolje som jeg alltid tar utgangspunkt i. Den består av 2 deler arganolje, 1 del mandelolje og 1 del nattlysolje eller nypefrøolje. Jeg har en normal hudtype, som kan være litt tørr og sensitiv, og denne blandingen er super til min hud.

Oljene blander du i en tom flaske, gjerne i en av mørkt glass. Slike flasker finner du blant annet på Ebay.com. Søk på «empty amber glass bottle».

Når du skal lage ansiktsolje for første gang, er det lurt å begynne med kun én eller to baseoljer. Da er det lettere å se hvilke oljer som funker eller ikke. Dersom blandingen blir for fet for huden, har du i mer av en lettere olje – og omvendt.

Ansiktsoljen påføres på nyvasket hud, gjerne mens huden fremdeles er litt fuktig. En mengde på størrelse med tommelfingerneglen holder som regel. Massér oljen godt inn, og fokuser spesielt på tørre partier i ansiktet. Brukes morgen og kveld. Som et serum kan du legge et ekstra tykt lag med ansiktsolje om natten, og så tørke av overflødig olje om morgenen. Ansiktsoljen kan oppbevares i badeskapet, men dersom den ikke brukes daglig bør du ha den i kjøleskapet. Noen oljer har kortere holdbarhet, som f.eks nattlysolje, mens andre oljer er holdbare i en evighet. Så bare følg med – dersom ansiktsoljen begynner å lukte litt harskt er det på tide å lage ny.

Det høres kanskje komplisert ut, men ansiktsolje er faktisk noe av det enkleste du kan lage selv. Så kast deg ut i det, jeg er sikker på at du vil bli overrasket over hvor fantastisk det er for huden din!

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: