Graviditet, Hudpleie til barn, Kroppspleie, Produktomtaler

Miniguide: Den beste pleien til babyhud

For fire år siden var jeg så heldig å bli mamma til lille Jonathan, og i april kommer det en etterlengtet lillebror❤️ Da passer det bra å dele med deg hvordan jeg vasker, steller og tar vare på den sarte baby- og barnehuden på best mulig måte:

Bading: Jeg bruker hovedsaklig rene, kaldpressede oljer til vask av babyhuden. Noen dråper med en mild og god olje i badevannet, som for eksempel olivenolje, mandelolje eller Calendula Oil fra Weleda, gjør susen. Såpe til kroppsvask på baby- og barnehud er helt unødvendig, med mindre poden har «badet» i sandkassa eller liknende. I såfall har jeg kun brukt et par dråper med Weledas Calendula Shampoo and Body Wash i badevannet. Den er utrolig mild og god og tørker ikke ut eller irriterer huden slik andre såper kan gjøre – for til og med produkter beregnet på barn kan inneholder SLS,  parabener og syntetisk parfyme, noe du absolutt ikke bør smøre på barnet ditt (eller på din egen hud, for den saks skyld). Nå som Jonathan har blitt eldre bruker jeg fremdeles litt olje i badevannet, og kun noen dråper med Weledas Calendula Shampoo and Body Wash ved behov.

Bleieskift: Olje kan også brukes ved bleieskift hvor det ikke kun holder å vaske med lunkent vann. Da er det bare å ha litt olje på en vaskeklut eller en tørr engangsklut og vaske med dette. Det skåner og beskytter huden og forhindrer bleieutslett. Siden Jonathan ble født har jeg sverget til Calendula Nappy Change Cream fra Weleda. Den er helt magisk, og tryller vekk hudirritasjoner på null komma niks. Og så er den utrolig drøy i bruk; Jeg har faktisk hatt den samme kremen i fire år og først nå som det kommer en til trenger jeg å kjøpe en ny(!). Istedenfor våtservietter, som ofte er fulle av gufne innholdsstoffer, kan du ha med deg fuktige kluter/engangskluter i en tett pose i stellebagen. En liten flaske med olje og noen tørre kluter er også kjekt å ha med.

Hårvask: Behovet for shampoo oppstår ved bruk av shampoo. Den naturlige oljebalansen forstyrres ved bruk av såpe i hodebunnen og for å kompensere for dette produseres mer olje og håret blir fett, og da er runddansen i gang. Så ved å begynne med jevnlig sjamponering av baby- og barnehår, gjør du egentlig poden din bare en bjørnetjeneste. Barnehår blir også skittent, men det blir rent nok med kun vann. Jeg tror jeg kan telle på én hånd hvor mange ganger jeg har brukt shampoo på Jonathan, og håret hans er skinnende rent, sunt og friskt som englehår. De få gangene jeg bruker shampoo på han er det selvsagt Calendula Shampoo and Body Wash fra Weleda som gjelder. Den inneholder oljer som beskytter og gir fukt til hår og hodebunn og er så mild at det ikke svir hvis den kommer i øynene.

Fukt av huden: Bruker du olje i badevannet og minimalt med såpe, trengs det ikke noe ekstra fukt på barnehud. Unntaket er selvsagt dersom barnet har eksem eller andre hudplager, men til disse er også oljer et godt alternativ. Faktisk kan det ofte være sterke såpe- og shampooprodukter som er skyld i eksem hos barn, og det kan virkelig være verdt å droppe disse, holde seg til oljer og eventuelt kun bruke noen dråper av en mild Weledasåpe ved behov. Nå om vinteren er det viktig å smøre barnet med en god kuldekrem på de kaldeste dagene. Da kan jeg anbefale min hjemmelagede alt-mulig-salve, oppskriften finner du her, eller Calendula Weather Protection Cream fra Weleda.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: