Hjemmelaget kosmetikk, Hygieneprodukter, Naturlig skjønnhet, Produktomtaler, Ren kosmetikk

Slik får du naturlig hvite og vakre tenner

[Inneholder affiliatelinker]

Glem sterke blekemidler og syntetiske tannkremer – her er tipsene som gir deg hvite, vakre og sunne tenner på den naturlige måten.

Jordbær: Tro det eller ei, men jordbær skal faktisk ha en lett blekende effekt på tennene. Det er eplesyren i jordbærene som fjerner misfarging og dermed gjør tennene hvitere. Mos 1–2 jordbær (helst økologiske og gjerne ordentlig modne) og bruk tannbørsten til å påføre massen på tennene. La det sitte noen minutter før du skyller munnen og pusser tennene med tannkrem. Enda en god grunn til å nyte jordbær i sommervarmen, altså ;)

Natron: Dette fungerer som et lett slipemiddel som kan brukes en gang i blant for å gi et hvitere smil. Dypp en våt tannbørste i en skål med natron og puss tennene forsiktig med dette. Du kan gjerne kombinere det med din naturlige tannkrem. Ikke gjør dette i mer en én uke i strekk 1–2 ganger i året, eller maks 2–3 ganger i måneden på jevnlig basis. Gjør du det for ofte kan det skade tannemaljen. Du bør heller ikke la natronen sitte på tennene i mer en to minutter av gangen.

Oil pulling: Denne urgamle Ayurvediske renseteknikken har blitt superpopulær de siste årene. I tillegg til å gi rene, hvite tenner og friskt tannkjøtt, skal oil pulling (eller «oljetrekking», om du vil) også virke utrensende og helsebringende for kroppen. Det eneste du trenger å gjøre er å ta 1–2 teskjeer med en økologisk, kaldpresset olje (kokosolje er min favoritt) i munnen og svisje den rundt der inne i 5–20 minutter – perfekt å gjøre mens man står i dusjen om morgenen. Du må ikke svelge oljen, men spytte den ut i toalettet eller søppelbøtta, og så pusser du tennene som normalt etterpå.

Tooth Powder fra Fig+Yarrow: I dette tannrensepulveret kombineres effekten av natron med hvit leire og havsalt, som har rensende og alkaliserende egenskaper, og aloe vera, som virker beroligende og anti-inflammatorisk. Det inneholder også det naturlige søtningsmiddelet xylitol, som har plakkreduserende egenskaper, og myrra som har antiseptisk og antimikrobiell virkning. Rensepulveret kan brukes på samme måte som tannkrem – dypp en våt tannbørste i pulveret og puss i vei. Les mer her.

Oral Hygiene Rinse fra Fig+Yarrow: Det er bare å kutte ut de syntetiske blå og grønne munnskyllemidlene som egentlig likner mest på Jif-spray. Det sier seg vel nesten selv at dette ikke er noe vi bør ha i munnen. Oral Hygiene Rinse fra Fig+Yarrow er minst like effektivt og har en terapeutisk blanding av rene og naturlige ingredienser som fjerner dårlig ånde, motvirker plakk, lysner tennene, fjerner skadelige bakterier og gir frisk pust. Her finner du mer info.

P.S. Pusser du fremdeles tennene med en fargesprakende tannbørste i plast? Både BPA, ftalater og andre verstingstoffer lurer i de billige plastbørstene, dessuten er de ekstremt lite miljøvennlige. Bytt heller ut den glorete plastbørsten med en økovennlig tannbørste i bambus fra Humble Brush. Her finner du den.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

DIN KOMMENTAR