Detox, Grønn livsstil, Hjemmelaget kosmetikk, Kropp, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

Lag din egen naturlige deodorant

Det er superenkelt å lage sin egen naturlige og aluminiumsfrie deodorant. Faktisk trenger du ikke mer enn 2-3 ingredienser!

Jeg har prøvd mye forskjellig når det gjelder naturlige deodoranter. Krystalldeo, roll-ons, kremer – you name it. Selv om jeg har funnet mine naturlige favoritter etterhvert (som går an å kjøpe i butikk), så synes jeg det er gøy å lage min helt egen variant hjemme på kjøkkenbenken. Den jeg skal vise deg i dag, er både enkel å lage og overraskende effektiv.

Når du bytter fra vanlig anitperspirant til en helt naturlig deo, vil du som regel gå igjennom en kort periode der kroppen (dvs. armhulene) bruker litt tid på å tilvenne seg en tilværelse uten svettehemmende stoffer. Det vil si at der du tidligere ikke har latt kroppen utføre sin normale svetting, så er det plutselig fritt frem og hipp hurra for svettekjertlene! Noe som kan resultere i et par ekstra svette dager, før kroppen justerer seg.

Det var i allefall min opplevelse, og jeg har hørt mange si det samme. Men ta det helt med ro, du kommer ikke til å vandre rundt med svetteringer i ukesvis ;)

Alt du trenger for å lage din helt egen naturlige og giftfrie deodorant er kokosolje og natron (ikke bakepulver, men ren natron altså), og litt eterisk olje om du vil ha en god duft på den.

Hjemmelaget deodorant:
-4 ts økologisk kaldpresset kokosolje
-4 ts natron
-5–10 dråper eterisk olje (valgfritt)
-En tom liten boks eller krukke med lokk

Rør sammen kokosoljen og natronen i en skål. Du kan varme kokosoljen over vannbad først hvis den er veldig hard. Tilsett noen dråper etetrisk olje hvis du vil ha det i. Lukt deg frem til ønsket duftstyrke. Husk at noen eteriske oljer kan virke irriterende på den sarte underarmshuden, så dropp det helt hvis du har sensitiv hud. Ha blandingen over i en tom boks eller en liten krukke med lokk. Påfør deodoranten på ren hud og la den trekke litt inn før du kler på deg.

Hvis du vil lage en større eller mindre porsjon av deodoranten er det bare å huske at du skal ha 1 del kokosolje til 1 del natron, enkelt og greit! Noen kan reagere litt på natron hvis de er veldig sensitive. Så følg med og stopp bruken dersom du blir rød eller irritert. Du kan eventuelt prøve en variant med litt mindre natron i og helt fri for eteriske oljer.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: