Detox, Grønn livsstil, Kosthold, Spis deg vakker, Sunnhet, Supermat & greens

Krydder = supermat

Krydder har imponerende effekt på både skjønnhet og helse. Jeg kjøper økologisk krydder på iherb.com som jeg bruker i generøse mengder hver eneste dag, og jeg synes både smaken og effekten er mye bedre enn hos konvensjonelt krydder.

Her er 8 superkrydder du bør bruke mer av:

  • Gurkemeie inneholder curcumin, som er 50 ganger mer betennelseshemmende enn C- og E-vitamin. Curcumin hemmer også veksten av flere typer kreftceller.
  • Kanel holder blodsukkeret i sjakk, virker antibakterielt, senker kolesterolet og reduserer risikoen for både diabetes og hjertesykdom. I tillegg kan det hjelpe ved menstruasjonssmerter og urinveisinfeksjoner.
  • Oregano har antibakteriell effekt, er proppfullt av K-vitamin og bare en teskje inneholder like mye antioksidanter som 7 dl spinat! Prøv oregano-te: 1-2 ts tørket oregano trekkes i 2,5 dl vann.
  • Rosmarin er antibakterielt og betennelseshemmende, og inneholder stoffer som virker krefthemmende, styrkende på immunforsvaret og som gir bedre hukommelse og humør. Rosmarin har også anti-aldringseffekt på huden.
  • Ingefær inneholder masse antioksidanter, er godt for fordøyelsen og ved kvalme, og har smertestillende, antibakteriell og immunstyrkende effekt.
  • Muskat virker antibakterielt og inneholder krefthemmende stoffer. Det hjelper ved søvnproblemer, angst, kvalme, diaré og fordøyelsesbesvær. Muskatolje hjelper ved tannpine og tannkjøttplager.
  • Nellik er supert ved tannpine og har antibakeriell, betennelseshemmende og antioksidant effekt. Det hjelper også ved luftveisplager, som astma og bronkitt. Nellikolje kan brukes (med forsiktighet) på acne.
  • Chili, cayenne og paprika er rike på C-vitaminer og antioksidanter og inneholder blant annet capsaicin som virker stimulerende på forbrenningen, appetittregulerende, smertestillende og betennelseshemmende.

Her finner du mine økologiske krydderfavoritter. Bruk koden KEQ031 for $5-$10 i rabatt på første kjøp!

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: