Grønn livsstil, Iherb.com, Kosthold, Spis deg vakker, Sunnhet, Supermat & greens

Gojibær

Gojibær har vært brukt i kinesisk medisin i flere årtusener, de kan dyrkes i tøffe værforhold og kan til og med overleve i ørkenen! Det er ikke uten grunn at disse små oransjerøde næringsbombene også har blitt poulære hos oss i Vesten de siste årene. De kan brukes på utallige vis i matlaging, noe som gjør dem til en av de enkleste superfoods´ene å spise mye av.

  • Disse søte, litt bitre bærene er eksepsjonelt rike på antioksidanter, spesielt karotenoider som betakaroten og zeaxanthin, som er ekstra gode for øyehelsen. Antioksidantene beskytter også mot tidlig aldring, kreft og hjerte-karsykdommer.
  • Noen studier indikerer at gojibærekstrakt har positiv innvirkning på hjernen vår og at det kan beskytte mot aldersrelaterte sykdommer som Alzheimer.
  • Fytosteroler i gojibær virker kolesterolsenkende, betennelseshemmende og er fordelaktig for mennesker med autoimmune sykdommer.
  • Innholdet av A-vitaminrike stoffer i gojibær bremser aldringsprosessen, styrker immunssystemet og synet og beskytter mot hjertesykdom.
  • Mange mener at gojibær kan gi forbedret søvnkvalitet, økt treningskapasitet, økt libido og fertilitet, samt at det kan virke beroligende og gi en følelse av velbehag og overskudd.
  • Gojibær inneholder 19 aminosyrer (proteinets byggestener), og er den mest proteinrike frukten som finnes!

 

Gojibær selges tørkede og som juice. Vær veldig nøye på å kjøpe økologisk – det brukes mye sprøytemidler på uøkologiske gojibær. Hvis du kjøper juice bør du se etter 100 % ren gojijuice; mange tilsetter sukker og blander ut gojijuicen med vann eller fruktjuice. Tørkede gojibær er supre som snacks, i sjokolade, kaker og desserter, i salater, i energibarer, i smoothier og i frokostblanding – bare fantasien setter grenser for bruken av disse superbærene! Du kan også lage te av gojibær: Hell et par kopper kokende vann over en håndfull tørkede gojibær og la det trekke i 5-10 minutter.

Gojibær finner du i de aller fleste helsekostbutikker og overalt på nettet. Iherb selger bl.a. disse fra Navitas Naturals og disse fra Fun Fresh Foods som begge er USDA-sertifisert økologiske. På Gojiking får du gojibær som er sertifisert økologiske av UK Soil Association.

                                                     

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: