Middag, Plantebaserte oppskrifter

Indisk høstgryte

Endelig er det tid for å drikke varm te foran en knitrende peis, gå turer i gult og rødt løv, og ikke minst: lage deilig, spicy høstmat som varmer kropp og sjel.

Denne indiskinspirerte gryta er min høstfavoritt. Hemmeligheten ligger i en håndfull med spennende krydder.

Du trenger:

Kokosolje til steking

2 ts gule sennepsfrø

5-10 nellikspiker

2 hele kardemommefrø

1 ts korianderfrø

2-3 ts malt spisskummen

2 ts malt paprika

2 ts garam masala

En klype cayennepepper

1/2 ts chilipulver eller en halv fersk rød chili, renset for frø

2 ts økologisk grønnsaksbuljong

2-4 dl vann

Litt salt og pepper

1/2 gul løk

2 hvitløksfedd

En tommelstor bit ingefær, revet

En halv søtpotet, skrelt

2 små økologiske gulrøtter

1/2 blomkålhode

1 stor eller to vanlige bokser økologiske knuste tomater (Jeg bruker den store fra I♥ECO fra ICA)

1 boks kikerter

1 stor neve cashewnøtter

1/2 sitron

Fersk koriander til pynt

                                image

Slik gjør du:

  • Skyll kikertene og la de renne av seg i et dørslag.
  • Hakk løk og hvitløk, skjær søtpotet og gulrot i små terninger og blomkål i små buketter og riv ingefæren.
  • Knus kardemommefrø, og nellikspiker i en morter. Varm en ss kokosolje i en tykkbunnet gryte og ha alle krydderne, bortsett fra salt og pepper, i gryta. Fres krydderblandingen på middels varme, til det begynner å dufte deilig indisk på hele kjøkkenet.
  • Bland løken inn i krydderblandingen og la den frese til den er blank. Ha i hvitløk og fres i noen minutter til.
  • Tilsett søtpotet, gulrøtter og blomkål, og hell over tomatboksen.
  • Ha i bulljong og et par dl vann. Rør godt om og kok på svak varme i 15-20 minutter. Tilsett mer vann hvis den blir for tykk.
  • Mot slutten av koketiden har du i kikertene og ingefæren.
  • Smak til med salt, pepper og sitron, og strø over hakket koriander og cashewnøtter.

Gir 3-4 porsjoner. Serveres alene eller sammen med ris. Avocado er også veldig godt til.

Hva er din favoritthøstmat?

 

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

DIN KOMMENTAR