Detox, Grønn livsstil, Helse, Juice & smoothies, Juicing, Kjøkkenutstyr, Kosthold, Livsstilsendring, Plantebaserte oppskrifter, Sunnhet

Energikick i høstmørket!

Nå som vinteren nærmer seg med stormskritt og dagene bare blir mørkere og mørkere, er det superviktig å fylle på med masse vitaminer og mineraler. Gi kroppen et skikkelig energikick med grønnsaksjuice hver dag!

Jeg bruker denne juiceren fra Philips, som er helt suveren.

Min favorittjuice består av:

  • 1 hel agurk, skrelles hvis den ikke er økologisk

Agurk er en god kilde til C- og A-vitamin, kalsium, kalium og fosfor, og den er fantastisk for huden og håret ditt.

  • 1/2 pose spinat (eller grønnkål når det er å få tak i)

Spinat gir deg jern, kalsium, betakaroten og C-vitamin. Den er basedannende og hjelper mot revmatiske plager, forstoppelse, fordøyelsesbesvær og høyt blodtrykk.

  • 1/2 fenikkel

Fenikkel er proppfull av vitaminer og mineraler som kalium, mangan, folat, kobber, magnesium og jern. Den virker rensende og er bra mot fordøyelsesbesvær, anemi, luftveisplager og øyeproblemer.

  • 1 økologisk gulrot

Gulrot er en super kilde til vitamin A, C, D, E, K, B1 og B6, samtidig som den er rik på biotin, kalium, kalsium, magnesium og en rekke antioksidanter. Gulroten er basedannende, styrker immunforsvaret og er genial mot hudproblemer, forstoppelse, øyeproblemer og betennelser.

  • 1 økologisk eple

Eple, og spesielt epleskall, inneholder A- og C-vitamin, kalium, kalsium, jern og fosfor, i tillegg til supre antioksidanter som quercetin, ellaginsyre, eplesyre og klorogensyre. Epler hjelper mot åreforkalkning, astma, forstoppelse og tannproblemer.

  • 2 stilker økologisk selleri

Selleri er en rik kilde til vitamin B1, B2, B6 og C, og den gir deg også kalium, kalsium, magnesium, jern og masse aminosyrer. Sellerien er basedannende, kolestrolsenkende, mildt lakserende, betennelseshemmende, utrensende, blodtrykksenkende, beroligende og inneholder en rekke kreftbekjempende stoffer. Wow, for en supergrønnsak!

Ønsker dere en energisk helg!

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: