Frokost, Glutenfri bakst, Glutenfritt kosthold, Plantebaserte oppskrifter

Rå knekkebrød

Jeg er veldig glad i raw food, selv om jeg på ingen måte lever 100 % rått. Til dét er jeg for glad i varm middag – spesielt på høsten og vinteren. Når jeg får litt bedre plass en vakker dag, skal jeg invistere i en dehydrator, men foreløpig må jeg nøye meg med god gammeldags stekeovn. Og det fungerer faktisk helt fint!

Disse knekkebrødene er laget av restene etter gårsdagens juicing og en god posjon bløtlagte nøtter og frø. Her er det bare å prøve seg frem med det kjøkkenskapet har å by på, og det er en genial måte å bruke opp rester på.

Slik gjør du:

  • Bløtlegg en stor posjon nøtter og frø natten over. Jeg brukte mandler, valnøtter, solsikkefrø, linfrø, gresskarkjerner, quinoa og sesamfrø.
  • Sett stekeovnen på rett under 50 ℃.
  • Kjør nøtte- og frøblandingen til en grov masse i food prosessor. Bland inn eventuelle rester etter juicing eller andre ting.
  • Tilsett salt og de krydderne du eventuelt måtte ønske.
  • Spre blandingen tynt utover et bakepapir på et stekebrett. Jo tynnere det er, jo fortere tørker det.
  • Bruk et pizzahjul og tegn opp ruter på deigen slik at det blir enklere å knekke knekkebrødene fra hverandre når de er ferdige.
  • Sett brettet midt i ovnen og la det være en liten gløtt på ovnsdøra slik at dampen slipper ut. Sett gjerne et kjøkkenredskap eller et kjøkkenhåndkle i mellom.
  • La knekkebrødet tørke i ca. 12 timer. Bruk gjerne varmluft hvis du har. Alle ovner er forskjellige, så tørketiden kan variere noe.

Når knekkebrødet er helt tørt er det bare å knekke det i mindre biter og nyte ditt eget hjemmelagede rå knekkebrød!

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

DIN KOMMENTAR