Grønn livsstil, Hår, Hjemmelaget kosmetikk, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

Hjemmelaget maske til sommerhåret

Om sommeren trenger håret ekstra mye fukt og pleie etter mange timer i sol, saltvann og klor. I tillegg er det jo i ferien vi ofte har mest tid til egenpleie.

Det som er så flott er at hårmasker kan lages av noen du garantert har i skapet – uansett om du befinner deg hjemme eller på hytta i sommer. Har du for eksempel olivenolje, avocado, jordbær eller kamillete, er du langt på vei til sunnere, blankere og mykere ferielokker. Er du bortreist andre steder på ferie, finner du garantert noen av disse ingrediensene i den lokale matbutikken eller på et marked.

Her får du tips til fem forskjellige hårmasker tilpasset din hårtype. Oppskriftene er hentet fra boka mi, Renere liv. Husk å bruke økologiske ingredienser så langt det lar seg gjøre, da!

For farget hår:
Varm ½ dl olivenolje og tilsett 5 dråper eterisk olje av rosmarin. Masser inn i håret med fokus på lengdene. Ta på dusjhette eller pakk inn håret i et håndkle og la masken sitte i 20 minutter før du vasker ut med sjampo.

For bleket/stripet hår:
For tørt bleket hår, mos en avocado og tilsett 1 ts kokosolje. La masken virke i 15 minutter og vask ut med sjampo. For å friske opp lyse lokker, skyll håret med en blanding av kamillete og sitronsaft blandet i vann. Sitt 30 minutter i sola og skyll ut.

For krøller:
Mos ½ avocado i blender og tilsett 1 ts mandelolje (du kan også bruke olivenolje). Ha i vått, nyvasket hår og la virke i 30 minutter. Skyll godt og avslutt med balsam.

For fett hår:
Bland 1 dl ferske jordbær og 1 ts sitronsaft i blender. Ha i hår og hodebunn og la virke i 10 minutter. Vask ut med sjampo. Avslutt gjerne med å skylle håret med eplecidereddik blandet i vann

For tynt og flatt hår:
Bland ca. 2 dl øl (ja, øl!) med 1 ts mandelolje (du kan også bruke olivenolje). Ha det i nyvasket, fuktig hår og la det virke i 15 minutter før du skyller ut.

Psst! Visste du at noen oljer, som olivenolje og kokosolje, har naturlige solbeskyttende egenskaper i seg? Enda en god grunn til å bruke oljer både på huden og i håret!

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: