Hjemmelaget kosmetikk, Kropp, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

Hjemmelaget saltskrubb med brennesle

Brennesle har vært brukt som mat og medisin til alle tider. Det er proppfullt av mineraler og vitaminer, spesielt jern og C-vitamin, og skal blant annet kunne hjelpe ved anemi, diabetes, blærekatarr, nyresten, urinsyregikt, magesår, allergi og astma.

Men visste du at du kan bruke det på huden også? 

Vi har vel alle brent oss på de grønne bladene, så det frister kanskje ikke så mye, men jeg lover at det ikke brenner hvis du bruker det på denne måten her ;)

Brennesle har betennelseshemmende egenskaper, og er flott for deg med eksem, utslett eller psoriasis. Det er selvsagt fint for deg uten slike hudplager også!

Og så er det jo helt fantastisk å bruke ingredienser rett fra naturen. Helt gratis, usprøytet, kortreist og ferskt – bedre kan det vel ikke bli?

Ved å skrubbe huden fjerner du døde hudceller og gjør at brunfargen blir jevnere og holder lenger. Det setter også i gang blodsirkulasjonen, fjerner urenheter og får huden til å stråle.

Salt er perfekt til å skrubbe huden på kroppen med. Det er både effektiv, billig og lett tilgjengelig. I tillegg til tørkede brennesleblader og salt, bruker jeg olje i denne oppskriften. Sommerhud har lett for å bli tørr, men med en næringsrik og pleiende olje etterlates huden myk og vakker.

Saltskrubb med brennesle:

1 dl salt (bruk gjerne himalayasalt, havsalt eller epsomsalt)
2 store håndfuller tørkede brennesleblader
½ dl økologisk oliven- eller kokosolje
Ev. noen dråper eterisk olje, som peppermynte eller lavendel

Knus først brenneslebladene i en morter før du tilsetter saltet. Bruker du grovt salt er det lurt å knuse dette godt også. Ha i oljen og bland alt godt sammen. Ha eventuelt i noen dråper eterisk olje til slutt hvis du vil ha litt god lukt på skrubben. Ha skrubben over i et tomt glass med lokk. Denne holder seg lenge i en tett beholder, og det går fint å oppbevare den på badet.

Påfør skrubben på fuktig hud med sirkelbevegelser. Fokuser spesielt på tørre partier, men vær forsiktig på sarte områder – som på brystet og halsen. Denne skrubben er ikke egnet til ansiktet. Skyll godt av eller hopp i havet!

TIPS! Har du lyst til å teste noe annet enn brennesle kan du prøve tørkede urter, for eksempel tørkede mynteblader, som dufter heeelt fantastisk.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: