Grønn livsstil, Helse, Iherb.com, Kosthold, Kosttilskudd, Spis deg vakker, Sunnhet, Supermat & greens

Aloe vera

Superplanten aloe veras helbredende egenskaper har vært benyttet helt siden oldtidens Egypt. Hvert eneste av de geléfylte bladene er spekket med vitaminer, mineraler, aminosyrer, enzymer, antioksidanter og fiber. I tillegg inneholder aloe vera en type polysakkarider som har en lubrikerende effekt på huden, leddene, hjernen og nervesystemet vårt, og som styrker immunforsvaret og hjelper til å bekjempe virus, bakterier og soppinfeksjoner.

Aloe vera for huden:

 • Ingenting hjelper raskere på solbrenthet eller andre brannskader, kutt, blemmer eller insektbitt enn aloe vera. Den ferske geléen fra et aloe vera-blad smøres direkte på huden hvor den bør bli liggende i noen timer. Geléen lindrer og gjør at huden repareres raskere. Også frostskadet, sprukket, sår eller tørr hud kan helbredes raskere ved bruk av aloe vera.
 • Aloe veraens betennelseshemmende egenskaper kan hjelpe på smertefull hevelse og rødhet i forbindelse med acne. Bruk fersk gelé direkte på det betente området.
 • Aloe vera var angivelig Cleopatras hemmelige kilde til rynkefri, myk og vakker hud. Hun skal ha massert aloe vera-gelé i ansiktet hver dag, men hvis du synes det blir litt vel mye jobb kan du bruke aloe vera som ansiktsmaske en gang i blant: Skjær av et blad, klem ut ca. 1 ss. med gelé og la denne sitte på i 15 minutter.
 • Næringsstoffene i aloe vera er supre for huden, uansett hvilken hudtype du har. For eksempel inneholder det E-vitamin som kan beskytte huden mot frie radikaler, redusere linjer og rynker, beskytte mot solskader, hjelpe på psoriasis og redusere strekkmerker og pigmentflekker.

                                                

Aloe vera for kroppen:

 • Aloe vera er supert ved fordøyelsesplager, og kan være til hjelp ved behandling av ulike fordøyelsessykdommer, slik som ulcerøs kolitt og irritabel tarm-syndrom.
 • Aloe vera virker slimløsende i organene, reduserer sopp, stimulerer og forbedrer fordøyelsesforløpet, balanserer pH-verdien, øker den gode tarmfloraen og virker betennelseshemmende.
 • Noen mener at aloe vera kan hjelpe ved kreft, diabetes og hjertesykdom, og også redusere skader fra strålebehandling.
 • Infeksjoner i nyrene, samt nyrestein, kan reduseres ved inntak av aloe vera.
 • Aloe veraens blodsukkerstabiliserende egenskaper er spesielt nyttig for diabetikere og hvis du forsøker å gå ned i vekt.
 • Kroppens renseorganer, slik som leveren og nyrene, kan ha god nytte av aloe veraens utrensende effekt.
 • Aloe vera er svært næringsrikt og kan supplere kostholdet med viktige vitaminer, mineraler, antioksidanter og enzymer.

                                                

På huden er det best å bruke fersk aloe vera-gelé direkte fra planten, men du får også kjøpt aloe vera-gelé på tube eller flaske. Denne er riktignok ikke like fersk og inneholder konserveringsmidler og andre virkerstoffer i tillegg til aloe veraen. På iherb.com er det disse tre produktene som inneholder færrest tilsetningsstoffer:

Natural Aloe Vera fra Dr. Mercola:

                                                      

Real Aloe Gelly fra Real Aloe Inc.:

                                                      

Pure Aloe Vera fra Aubrey Organics:

                                                      

Når det gjelder aloe vera som kosttilskudd får du det som juice og i kapsler. Her er kvaliteten svært viktig, og en del produsenter selger produkter hvor ren aloe vera kun utgjør en liten skvett blandet ut med vann og tilsetningsstoffer. Her er en nyttig artikkel hvis du vil lese mer om dette. Gå for et produkt med mest mulig aloe vera og færrest mulig tilsetningsstoffer, og helst et som er sertifisert av IASC.

Selv om Pure Planets Aloe Vera 40X Concentrate ikke er IASC-sertifisert, er de et av de mest populære aloe vera-tilskuddene på markedet, og det med god grunn. Pure Planet er et kvalitetsmerke, sertifisering eller ei, og jeg er kjempefornøyd med dette produktet. Det er enkelt og greit å ta: En teskje eller to blandet ut i et glass vann, juice eller sammen med grønn supermat, og du har fått i deg dagens dose. Pure Planets aloe vera får du her.

                                                      

Begynn med en teskje om dagen, helst på tom mage. Øk dosen gradvis hvis du føler at du har behov for mer etterhvert. Gravide og ammende bør ikke ta aloe vera innvortes fordi det teoretisk sett kan føre til sammentrekninger i livmoren og fordi aloe veraen kan overføres til barnet gjennom amming og gi babyen fordøyelsesplager.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: