Baby & barn, Graviditet, Grønn livsstil, Kosthold

5 giftfrie og fine tåteflasker til alle økobabyer

Da jeg var gravid med Jonathan brukte jeg utrolig mye tid på å google meg frem til giftfrie babyprodukter. Spesielt tåteflasker syntes jeg det var vanskelig å finne. I dag finnes det massevis av BPA- og ftalatfrie plastflasker, men dessverre så kan man aldri være 100 % sikker på at de er frie for andre skadelige stoffer, som for eksempel bisfenol S.

Som vanlig anbefaler jeg flasker i glass eller rustfritt stål. Her kan du lese mer om hvorfor. Flaskesmokken bør helst være av medisinsk silikon, fordi andre typer silikon kan avgi skadelige stoffer.

Her har du noen trygge og fine tåteflasker:

Kleen Kanteen: Praktisk tåteflaske i rustfritt stål og med flaskesmokk av medisinsk silikon. Tåler oppvaskmaskin. Denne får du tak i på englebarn.no.

Lifefactory: Tåteflaske i glass med silikontrekk som beskytter mot fall og støt. Silikonet er av medisinsk kvalitet. Tåler oppvaskmaskin og fryser, og kan også kokes. Du får flasken som du ser på bildet med flaskesmokk av medisinsk silikon i størrelse 0-3 mnd. Lifefactory får du på agentm.no og på beeorganic.no .

Born Free: Glassflaske med flaskesmokk av medisinsk silikon. Tåteflasken har en smart ventil som gir et lavt vakuum i flasken. Ventilen sørger for en jevn strømning så snart barnet begynner å suge, akkurat som ved amming. Derfor egner tåteflasken seg spesielt godt til spedbarn som skal vennes til å drikke av flaske. Flaskene fra Born Free får du på iherb.com.

Dr. Brown’s: Tåteflaske i glass med en intern ventilering som gjør at man helt unngår vakuum under matingen som igjen kan reduserer risikoen for kolikk og ørebetennelse. Vanlige tåteflasker kan gi et negativt trykk i mellomøret, da barnet må suge hardere og hardere for å oppnå en jevn strøm av melk. Dr. Brown’s Natural Flow gjør at barnet ikke behøver å suge unaturlig hardt og er derfor mer likt amming. Flaskesmokken er av medisinsk silikon. Denne flasken finner du på naturligliv.no og på lekmer.no.

Pura Kiki: Praktisk og fin tåteflaske i rusfritt stål som er kompatibel med et stort utvalg av flaskesmokker fra de største produsentene. 100 % fri for BPA, ftalater, PVC, bly og andre tungmetaller. Også fargen på flaskene er helt giftfri. Alle delene tåler oppvaskmaskin, men de lakkerte flaskene bør vaskes for hånd. Etter hva jeg kan se er det ingen norske forhandlere av Pura Kiki, men du finner dem på ebay.com og amazon.com/amazon.co.uk

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

4 KOMMENTARER

 • Reply Carina 17. juli 2016

  Hei!og takk for gode tips til flasker!ser også at avent Philips har glassflasker nå. Vært borte i de? Hadde håper å finne glassflasker som passer til brystpumpe. Har du erfaring med hva som kan passe? Ellers kan man jo selvfølgelig bare helle over altså men.

  • Reply Birgitte 22. juli 2016

   Hei! Nei, de har jeg ikke testet, men så lenge de har flaskesmokk av medisinsk silikon så er de nok like bra! Jeg ville prøvd et googlesøk på det med glassflaske og brystpumpe, jeg brukte brystpumpe kun ved et par få anledninger så rakk ikke sjekke så mye rundt dette ;)

 • Reply anne 10. november 2015

  skulle ønske bloggen din fantes da jeg hadde så små barn :-) Lurer på om du har funnet svanemerkede muffinsformer i salg noe sted? altså uten sånne florerte stoffer som ikke er bra for oss…

  • Reply Birgitte 10. november 2015

   Åh, det var koselig å høre at du synes Anne 💚 Takk!

   Det er et merke som heter Abena Brand som har svanemerkede muffinsformer. Jeg er usikker på om de selges overalt, men det går sikkert an å google seg frem til. Her er link til litt info: http://www.svanemerket.no/produkter/produkte/?pid=11747

   Birgitte :)

  DIN KOMMENTAR