Familie og hverdag, Grønn livsstil, Helse, Kosthold, Livsstilsendring, Sunnhet

5 enkle trinn til en litt sunnere hverdag

Det viktigste på veien mot en sunnere tilværelse er ikke å legge om livsstilen så fort som mulig. Begynn i det små, så begynner den grønne snøballen snart å rulle!

Her får du 5 enkle trinn til en litt sunnere hverdag som ALLE kan få til:

  1. Skjær opp grønnsaker og frukt i biter og ha dette lett tilgjengelig i kjøleskapet. Da er det enklere for store og små å ta seg litt sunn snacks når sulten melder seg mellom måltidene.
  2. Bytt ut ett eller to av de vanlige påleggene med sunnere pålegg. Bytt f.eks leverpostei ut med nøttesmør og syltetøy ut med økologiske bær med sunn søtning på.
  3. Spis spirer! De har ekstremt høyt næringsnivå og er enkle å bruke i matlaging. Du kan spire de selv eller kjøpe ferdige spirer i butikken. Bruk de på brødskiven, i salater eller som tilbehør til middagen.
  4. Fyll en fin karaffel med vann, isbiter og skiver av sitron, urter eller ingefær, og ha denne stående lett tilgjengelig. Da er sjansen mye større for at du drikker mer vann, og i tillegg får du i deg gode næringsstoffer fra sitronen, ingefæren eller hva du nå velger å “krydre” vannet ditt med.
  5. Lag din egen supersunne frokostblanding av blandede frø, kjerner, nøtter, litt glutenfrie havregryn, soyaflak, gojibær, rosiner og kakaonibs. Spises med havre- eller nøttemelk og friske bær eller frukt. Da har du en kjapp og sunn frokost eller et enkelt mellommåltid som metter godt. Kan også brukes som topping på smoothies!
FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: