Familie og hverdag, Kosthold, På reise

Vegetarguide til Køben

Min kjære og jeg var i København i helgen. Denne byen er en drøm for en veganer med glutenallergi og en lidenskap for raw food. Lørdag spiste vi lunch på Simple Raw i Oehlenschlægersgade på Vesterbro. Fantastisk mat! Simple Raw holder til i fine lokaler hvor alt interiøret er i ubehandlet treverk. På menyen står blant annet frokost med raw granola og cashewyoghurt, sandwich av rosmarinbrød, squashpasta og fantastiske kaker. Alt er økologisk såklart. Vi forspiste oss, og det var dejligt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lørdag kveld spiste vi en fantastisk middag på den vietnamesiske restauranten LêLê Nhà Hàng, også på Vesterbro. Her er prisene bra og maten enda bedre. Den røde curryen på LêLê er den beste jeg noen gang har fått! Populære LêLê Nhà Hàng ligger på Vesterbrogade 40.

Søndagsbrunchen tok vi på Københavns raw food café nr. én, 42ºRaw i Pilestrædet 32. Selv om det bugnet av grønne og rå godsaker, og maten var veldig god, må jeg faktisk si at Simple Raw var hakket bedre. Ingenting slår “linsebøffene” hos Simple Raw!

Middagen på søndag var dessverre en skuffelse. Vi hadde store forventninger til den hel-økologiske BioMio i Kødbyen. Filosofien er fin, stedet er kult, måten man bestiller direkte fra kokken er morsomt, og råvarene er garantert bra. Et godt utgangspunkt for et herlig økologisk måltid med andre ord. Isteden serverte BioMio en slapp og uinspirert wok, blottet for smak og kreativitet. Det var riktignok ikke dyrt, men med så fantastiske råvarer burde kokken skamme seg. Er du likevel nysgjerrig finner du BioMio på Halmtorvet 19.

Vi bodde på Carlton Hotel Guldsmeden på Vesterbro. Et koselig lite hotell innredet i balinesisk stil som serverer 100 % økologisk frokost, og som har sin egenproduserte naturlige shampoo, såpe og bodylotion til fritt bruk for gjestene. Den varme og gjestfrie atmosfæren og de fine grunnprinsippene som ligger bak måten hotellet drives på, gjør Carlton Hotel Guldsmeden vel verdt et besøk.

Rett ved siden av hotellet ligger mitt drømme-supermarked Øko-Best, et økologisk supermarked med kjempeutvalg på fersk frukt og grønnsaker, masse glutenfrie, veganske og rawfood-varer. Sukk…

Photocredits: okobest.dk, spiseliv.dk, kobenhavn.no, sofiliumm.wordpress.com, fashionaffair.dk.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: