Baby & barn, Dyrke grønnsaker, Familie og hverdag, Glutenfritt kosthold, Grønn livsstil, Kosthold, Økologisk, Plantebaserte oppskrifter, Snacks & desserter, Sukkerfritt kosthold

Energikuler med økologisk rødbet

Jeg er så heldig å ha noen snille svigerforeldre med en haug av deilige rødbeter i kjøkkenhagen sin, og når de har vært her og fylt opp grønnsaksskuffen så blomstrer kreativiteten min. For rødbeter er en av mine absolutte favoritter – en fantastisk sunn og knallgod grønnsak som kan brukes til utrolig mye mer enn bare til middagsretter. Som disse energikulene jeg skal vise deg i dag, for eksempel.

Ikke alle digger rødbeter like mye som meg. Med kresne barn i hus blir man en mester på å lure inn grønnsaker i alle mulige slags retter. Og rødbeter er kanskje noe av det verste poden min kan tenke seg. Men disse energikulene går ned på høykant! Fargen på kulene er fantastisk og de smaker ikke rødbet i det hele tatt. Og så er det jo kjempestas å få være med å lage dem og bli knallrosa på hendene ;)

Rødbeter er proppfulle av antioksidanter, jern og folat, så dette er godis du kan nyte med ekstremt god samvittighet. Og visste du forresten at rødbeter er usedvanlig rike på nitrat og kan senke forhøyet blodtrykk og gi bedre utholdenhet? Enda en god grunn til å knaske rødbeter i alle mulige former altså!

Energikuler med økologisk rødbet:

Gir ca. 15 kuler

1 liten eller ½ stor rå økologisk rødbet
1 dl mandler
8–10 myke dadler
1 dl revet kokos, pluss ekstra til å rulle kulene i

Vask, skrell og skjær rødbeten i biter. Hakk mandlene (disse kan du med fordel bløtlegge over natten hvis du har tid). Kjør rødbeter og mandler i foodprosessor til det blir kornete. Ha i dadlene og kokosen og kjør alt til du har en klebete masse. Form kuler i håndflaten og rull de deretter i en skål med revet kokos. Kulene oppbevares i kjøleskapet.

Hos oss forsvinner energikulene gjerne på en dag eller to, men jeg vil tro at de holder seg fint i kjøleskapet i opp mot en uke. I fryseren holder de seg i opptil 6 måneder.

TIPS: Du kan også ha i 1–2 ss kakao, litt vanilje eller kanel, for å variere smakene.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: