Plantebaserte oppskrifter, Snacks & desserter

Veganske fløtekarameller

Disse fløtekaramellene er akkurat passe seige og faller garantert i smak hos både store og små. Perfekte for deg som ikke kan eller vil spise melkeprodukter eller raffinert sukker. De er forholdsvis enkle å lage og krever bare fire ingredienser. Men du, ikke ta med poden på å lage disse, glovarm karamell og barn er en skummel kombo.

Så fort du har fått smaken på disse kommer du til å ange på at du ikke laget flere. Så doble gjerne oppskriften med det samme!

Veganske fløtekarameller:

Gir ca. 25 karameller

1 dl økologisk kokossukker

1 dl plantebasert fløte, for eksempel havrefløte eller soyafløte

1 dl økologisk lønnesirup (på bildet har jeg brukt mørk sirup, men bruk gjerne lys om du vil ha lysere karameller)

1 ss melkefritt smør eller økologisk kokosolje

Fremgangsmåte:

  1. Gjør klart en bakepapirkledd liten form.
  2. Ha kokossukker, fløte og lønnesirup i en høy og vid kjele, og bland forsiktig med en tresleiv.
  3. Rør til blandingen når kokepunktet. Senk varmen til middels og la blandingen putre i 15–30 minutter til den begynner å bli seig. Rør om av og til slik at den ikke brenner seg.
  4. Test om den er ferdig ved å ta en liten teskje med karamellrøre og hell det i et glass med iskaldt vann. Dersom du kan forme en liten kule med karamell når røren har blitt kald, er den ferdig. Hvis ikke lar du den koke litt til.
  5. Når den er ferdig tar du den av platen og visper inn smøret eller kokosoljen. Bruker du kokosolje kan du gjerne tilsette en liten klype salt.
  6. Hell karamellrøren over i formen og sett den kaldt. Når den har fått stivne i en halvtimes tid ruter du den opp med et pizzahjul. Du kan selvsagt skjære dem opp med en kniv når karamellene er stivnet helt, hvis du heller vil det.
  7. La den stå kaldt til den blir helt hard, ca. 1–2 timer.
  8. Knekk eller skjær opp i biter og legg de lagvis mellom bakepapir i en boks, slik at de ikke klistrer seg sammen.

Karamellene blir harde om de oppbevares i kjøleskap og myke og seige om de får stå i romtemperatur, så her kan du velge selv hva du liker best.

TIPS: Tilsett litt kakao eller hakket sjokolade for å få sjokokarameller, eller prøv andre smakstilsetninger, som havsalt, lakris, vanilje, hakkede nøtter eller kokos.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: