Grønn livsstil, Helse, Iherb.com, Kosthold, Livsstilsendring, Spis deg vakker, Sunnhet, Supermat & greens

Guide til grønne tilskudd: Spirulina

Det er en jungel der ute av superfoods og grønne tilskudd, eller greens om du vil. Hvetegress, chlorella, byggress, camu camu, havregress, marine rødalger, spirulina, gojibær, hampfrø, chiafrø, rå kakao, maca, aloe vera, amla, forskjellige sopper osv. Puh! Ikke rart hvis det virker overveldende for en som er nybegynner på den grønne livsstilen.

Greens og superfoods gir masse energi, styrker immunforsvaret, renser ut tungmetaller og avfallsstoffer, gir renere hud og sterkere negler og dekker store mengder av kroppens næringsbehov. Jeg foretrekker superfoods og grønne tilskudd fremfor vitamintabletter. Vitamintilskudd er ofte laget i et laboratorium, er tilsatt farge-, smaks- og fyllstoffer og mange av dem løser seg dårlig opp i fordøyelsen vår. Grønne tilskudd er derimot 100 % naturlige, komplekst sammensatte og rene kilder til mengder av næringsstoffer. Mine absolutte favoritter er hvetegress og spirulina. Disse har jeg tatt i lang tid, enten for seg selv eller i pulverblandinger. Nå tar jeg denne pulverblandingen fra Garden of Life, som jeg er veldig fornøyd med -i tillegg til spirulina og kamut hvetegress fra Pure Planet. Jeg tar også chlorella i perioder, samt innslag av mange av de andre superfoods´ene.

Hva du til slutt velger å ta av tilskudd er opp til deg og dine behov. Men for å gjøre valget litt lettere har jeg laget denne introduksjonsguiden til deg. Det er mange tilskudd å gå inn på, derfor får du servert ett tilskudd pr. innlegg.

Vi begynner i havet, og først ut er superalgen SPIRULINA:

                                                

Blågrønnalgen spirulina er en av de mest næringsrike tilskuddene du kan få i deg. Den består av hele 60 % protein og er pakket med klorofyll, essensielle fettsyrer, nukleinsyrer, antioksidanter, vitaminer og mineraler; spirulina inneholder blant annet ti ganger mer betakaroten enn gulrot. I tillegg inneholder den det blågrønne fargepigmentet fykocyanin -en potent antioksidant som styrker immunforsvaret, avgifter kroppen og stimulerer produksjonen av røde blodlegemer.

VIRKNING:

Spirulina har en myk cellevegg som brytes lett ned i fordøyelsen vår. Den gir økt utholdenhet og energi, virker utrensende, betennelseshemmende og appetittregulerende, i tillegg til at den bidrar til å redusere effekten av virus i kroppen. Forskning har vist positive resultater ved bruk av spirulina på kreftsyke dyr og mye tyder på at den også er effektiv til å beskytte immunsystemet ved strålingbehandling.

                                                

BRUK:

Du får spirulina i pulverform, tabletter og kapsler. Pulver gir deg mer for pengene, men hvis du ikke liker smaken, eller skal ut og reise, er kapsler eller tabletter et fint alternativ. Jeg anbefaler dette pulveret fra Pure Planet som du får på Iherb, Supernature og andre helsekostbutikker. Det har en mild smak og svært høy kvalitet. Bland pulveret med vann eller eplejuice, enten alene eller sammen med andre grønne tilskudd. Du kan også tilsette spirulina i smoothies. Grønne tilskudd skal aldri blandes med appelsin- eller annen sitrusjuice, fordi dette kan påvirke opptaket av noen av næringsstoffene.

                                                

DOSERING:

Begynn med 1/2-1 ts. den første uka og øk gradvis mengden med 1/2-1 ts. pr. uke, til du har funnet den dosen du har behov for. Spirulinaens utrensende effekt er grunnen til at du bør øke dosen gradvis. Når giftstoffer som har ligget lagret i kroppen frigjøres, sirkulerer de rundt i systemet før de renses ut. Dette kan gi avgiftingssymptomer som hodepine, kvalme, uren hud, løs eller hard avføring etc. Å starte med en høy dose spirulina kan gjøre at det frigjøres mye giftstoffer på én gang, og avgiftingssymptomene kan bli ekstra plagsomme. Generelt anbefales 3-10 gram daglig som en forebyggende dose, mens 20 gram og oppover anses som en sykdomsbekjempende dose. Du kan ikke overdosere på spirulina så lenge du øker mengden litt etter litt.

Jeg bruker en blandeflaske med blenderball når jeg blander de grønne tilskuddene mine. Jeg hater klumper, så for sikkerhets skyld heller jeg deretter blandingen gjennom en liten sil. Blandeflaske får du blant annet her.

                                                

Neste grønne superfood ut: Chlorella. Følg med videre!

Handle på iherb.com for første gang? Bruk rabattkoden KEQ031 og få $5–$10 i rabatt!

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: