Ansiktsolje, Hår, Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Kropp, Kroppsolje, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

Olivenolje til hud og hår på 10 måter

Kaldpresset, økologisk olivenolje er (nesten) det eneste du trenger for å få babymyk hud og skinnende hår. Her får du 10 tips til hvordan du kan bruke det:

1. Fjerne makeup: Øyenmakeup fjerner du enkelt med olivenolje på en bomullspad. Resten av sminken fjernes ved å massere huden med olivenolje og så tørke av sminke og smuss med bomullspads eller en fuktig klut. Du kan også gi huden en skikkelig dyprens med oil cleansing-metoden (se neste punkt).

2. Dyprens av huden: Dyprens med olje, eller oil cleansing-metoden, er en utrolig effektiv måte å rense huden på. Begynn med å massere huden med rikelig med olivenolje. Fukt en klut i varmt vann og legg den over ansiktet. Når kluten er avkjølt bruker du den til å tørke forsiktig av oljen med (gjenta gjerne trinnet med den varme kluten noen ganger før du tørker av). Oljen løsner opp smuss og makeup, mens varmen fra kluten åpner porene og gjør at oljen renser i dybden. En raskere variant går ut på å massere huden godt med olje, for så å tørke rett av med en fuktig klut eller bomullspad.

3. Ansiktsolje: Olivenolje gir fantastisk fukt, og er spesielt god til tørr og moden hud. Jeg har også sett gode resultater hos de med akne og urenheter. Bruk ren olivenolje på huden som en ansiktsolje. Smør deg gjerne rett etter dusjen mens huden fremdeles er fuktig, eller bruk oljen om natten som et fuktserum.

4. Ansiktsmaske: Olivenolje er genialt som base i ansiktsmaske. En av mine favorittmasker lager du enkelt med 1 ts olivenolje, 1/2 avocado og 2 ts aloe vera-gelé. Miks sammen i blender eller med stavmikser og påfør på ren hud. La masken sitte på i 10–15 minutter før du vasker den av. Super til sensitiv hud!

5. Kroppsolje: Jeg har brukt olivenolje som kroppsolje i en årrekke. Den gjør huden silkemyk, påføringen går kjapt og enkelt, og så er jo olivenolje så billig og enkelt å få tak i – og dét er jo et pluss når den brukes daglig i store mengder. Bland olivenolje sammen med noen dråper eterisk olje i en stor pumpeflaske som du kan ha stående i dusjen. Smør deg inn fra topp til tå når huden er nyvasket, og skyll lett av før du tørker deg. Du kommer aldri til å trenge bodylotion igjen! Flere tips får du her.

6. Hårmaske: Denne varme oljemasken er en fuktbombe for tørt hår og hodebunn. Varm opp olivenolje over vannbad og påfør den i hår og hodebunn før hårvask. La det sitte i 10-15 min og vask ut med shampoo. Har du ekstra tørt og slitt hår, kan du la masken sitte over natten. Bare husk å ta på en plasthette og surre et stort håndkle rundt håret før du legger deg ;).

7. Leppeskrubb: Bland en teskje olivenolje med sukker, og bruk som skrubb på tørre lepper. Skrubb forsiktig med fingertuppene og tørk av med en fuktig klut.

8. Neglbåndspleie: Jeg husker at mamma i blant pleide å sitte med fingrene i en bolle med olivenolje da jeg var liten. Den gangen skjønte jeg ikke hva hun drev med, men nå vet jeg hvor bra dette er for negler og neglebånd. Om du ikke har tålmodighet til å sitte lenge med fingrene i olje, kommer du langt på vei ved å bare smøre inn negler og neglbånd med olje daglig. Et godt tips er å alltid ta litt olje på hendene og neglene mens du står på kjøkkenet og bruker olivenolje i matlagingen.

9. Kroppsskrubb: Enklere og billigere kroppsskubb skal du lete lenge etter. Dessuten er den like effektiv som en hvilken som helst dyr skrubb fra parfymeriet. Bland olivenolje sammen med grovt salt eller sukker og skrubb på våt hud mens du står i dusjen. Har du den i et glass med lokk, kan den gjerne oppbevares i dusjen over lengre tid.

10. Babyolje: Dropp konvensjonell babyolje (som ofte er laget med mineraloljer fra oljeindustrien) og gi isteden den sarte babyhuden fukt og pleie med økologisk olivenolje. Litt olivenolje rett i badevannet gir silkemyk og frisk hud til både små og store. Flere tips til hudpleie for de aller minste finner du her.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

17 KOMMENTARER

 • Reply Hilde 14. juni 2020

  Hei. Blir man fortere brent i sola når man har smurt seg inn med olivenolje, selv med solfaktor?

  • Reply Birgitte 19. august 2020

   Det vet jeg dessverre ikke, men så lenge du bruker en god solkrem under så tror jeg det skal gå bra :)

 • Reply fitnesskaroline.blogg.no 27. september 2015

  heisann :) Fin blogg. lurer på hvor du har fått tak i , og kjøper bl.a slike pumpe flasker som det er bildet av øverst i dette inlegget. Og krukker? :) På forhånd takk :)
  Du er velkommen til å ta en titt på min blogg om du har lyst :)

  • Reply Birgitte 28. september 2015

   Hei! Tusen takk, så koselig at du synes det :)

   Disse pumpeflaskene kjøpte jeg på Åhléns en gang i tiden, men er ikke sikker på om de har de fortsatt. Hvis ikke finner du veldig mye på eBay, bare søk etter «empty pump bottle» eller hvis du vil ha i glass «empty glass bottle with pump» , eller noe sånt ;) Samme med krukker, bare søk etter «empty jar».

   Masse lykke til! :)

 • Reply M 7. juli 2015

  Jeg klønet litt med forrige melding – jeg mente antall dråper eterisk olje pr 5 dl olje :)

  • Reply Birgitte 18. juli 2015

   Begynn med ca 10 dråper til 5 dl og lukt deg frem til ønsket duftstyrke. Gi gjerne blandingen litt tid før du tilsetter mer, for lukten utvikler seg over tid.

 • Reply M 7. juli 2015

  Hei

  Takk for supre tips – disse tar jeg til meg :)
  Jeg lurer på hvor mange dråper med eterisk olje totalt anbefaler du for 5 olivenolje eller mandelolje? Har du forslag til kombinasjoner av eterisk olje hvis man ønsker å mixe flere typer i en blanding?

 • Reply Helga 5. juni 2015

  Hei,
  Takk for gode tips! Jeg lurer på om du vet noe om benzoic acid som ingrediens i hudpleie? Jeg er veldig fornøyd med en norsk ansiktskremserie som markedsfører seg som organic, men oppdaget nettopp at dette er en ingrediens i mange av kremene.
  Hilsen Helga

 • Reply Rebecca 4. juni 2015

  Hei. Veldig kjekk blogg du har. Jeg har bare noen spørsmål rundt egen erfaring med ulike oljer til hudpleie. Jeg har prøvd det meste av oljer, men merker en ting i perioder jeg er flittig med å bruke dem. Etter jeg har dusjet, opplever jeg at huden virker enda tørrere og ubehagelig stram. Kan det være at bruk av oljer ødelegger for hudens egen fuktproduksjon? Noen som har opplevd lignende? Nå skal det sies at huden min er tørr uansett, men når jeg bruker oljer i en periode er den myk nå jeg smører, men veldig tørr til jeg får påført ny olje. Blir rett og slett avhengig av å smøre meg etter hver dusj. Dette opplever jeg ikke når jeg bruker lotion. Er olje da bra å bruke for meg?

  • Reply Birgitte 5. juni 2015

   Hei :) Så hyggelig å høre at du liker bloggen.

   Akkurat som med konvensjonelle produkter, kan oljer virke forskjellig fra person til person, og ikke alle oljer passer alle hudtyper. Til en viss grad vil nok huden venne seg til å få tilført fukt fra oljer slik som med kremer. Og så er det jo sånn at huden også strippes for sin naturlige fukt når vi dusjer daglig i varmt vann og bruker såper. Så en eller annen form for fukt er nok de aller fleste avhengige av. Men det kan være en ide for deg å prøve en fetere olje som kanskje kan gi mer varig fukt. Husk også på at huden trenger fukt innenfra gjennom å drikke godt med vann og få i seg gode oljer fra avocado, nøtter, frø osv.

   Birgitte :)

 • Reply Terese 2. juni 2015

  Hei! Jeg har byttet ut kremer til ansiktet med oljer siden begynnelsen av mars. Jeg har boken din og benyttet meg av oppskriften på ansikts-olje. Oljen jeg har brukt består av 50% arganolje, 25% mandelolje og 25% nypefrøolje. Jeg har tidligere brukt exuviance ansiktskrem, men har droppet den pga innhold. Jeg hadde aldri kviseutbrudd ved bruk av denne, siden i fjor sommer har jeg bruk madara ansiktskrem (økologisk), da hadde jeg litt kviser av og til. De første 3-4 ukene etter jeg startet med olje var huden strålende, men siden det har jeg hatt kviseutbrudd flere steder i ansiktet. Vet det kan skje i en overgang, men når har jeg brukt oljen i tre mnd. Lurer på om du har tips til andre olje-kombinasjoner jeg kan teste. Jeg føler kvisene kommer av at porene tettes (jeg rengjør huden grundig morgen og kveld).Super blogg! Takknemlig for råd:)

  • Reply Birgitte 4. juni 2015

   Hei og beklager sent svar!
   Så dumt at du har opplevd å få kviseutbrudd. Som du sier, kan det jo skje i en overgangsfase, og det kan tenkes at huden bruker litt tid før den greier å begynne en utrensningsprosess. Men det kan være mange årsaker som ligger til grunn, så her må du prøve deg litt frem. Prøv først en periode (1-2 uker) hvor du kutter ut ansiktsoljen (bruk en annen krem i mens), og se om det hjelper. Så kan du gjeninnføre én og én olje. La det gå en uke eller to med hver olje så du evt. ser tydelig endringer. Da kan det hende du finner ut om det er en av disse oljene du reagerer på. Isåfall må du bare prøve deg frem til du finner oljer som funker for din hud. Oljer kan virke tilstoppende på porer hos noen, men det gjelder ikke spesielt de oljene du har brukt.

   En annen ting å tenke litt over, er om du nettopp har gjort noen andre endringer i livet ditt som kan forårsake dette. F.eks begynt/sluttet på p-piller, spist mye sukker eller annen usunn mat, hatt mye stress eller begymringer… Ja, som du skjønner så kan det henge sammen med mye forskjellig.

   Håper du finner ut av det!

   Varm hilsen fra Birgitte :)

 • Reply Hege 31. mai 2015

  Hei, Dette er veldig bra tips! Kroppsskrubb med olivenolje og sukker fungerer som bare det. I tillegg har jeg forsøkt å fjerne sminke og rense huden med olivenolje. Ble litt wow-effekt for meg her! Nå skal jeg forsøke ansiktsmasken og kjøpe mer olivenolje :)

  • Reply Birgitte 1. juni 2015

   Så fint å høre, Hege! :)

 • Reply Lisbeth 15. mai 2015

  Hei, jeg har testet å bruke olivenolje som kroppsolje, men får kommentarer på at det ikke lukter spesielt godt, selv med estetiske oljer. Hva er dine erfaringer/triks her?

  • Reply Birgitte 18. mai 2015

   Det der er litt vanesak, men det hjelper jo lite hvis familien klager på lukten selv om du har vendt deg til den ;) Hva med å prøve mandelolje eller druekjerneolje isteden? De er litt dyrere, men er fantastiske til huden og lukter ikke. Ellers ville jeg forsøkt å eksperimentere litt mer med eteriske oljer, f.eks prøve noen med litt sterkere duft :)

  DIN KOMMENTAR