Ansiktsolje, Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

Miniguide til eteriske oljer: Lavendel

[Inneholder kommersielle linker]

Bare det å tenke på duften av lavendel kan få deg til å slappe av. De fleste vet at lavendel virker beroligende – men visste du at det er mange gode grunner til å påføre den på hud og hår også?

For i tillegg til å virke positivt mot søvnløshet, anspenthet og generell irritasjon, har nemlig eterisk olje av lavendel noen eksepsjonelle egenskaper for huden og håret ditt:

  • Næringsboost til huden: Lavendel er fullpakket med antioksidanter som beskytter og nærer huden og motvirker tidlige aldringstegn, og som gjør den perfekt å bruke i en hver form for hudpleieprodukt.
  • Tørre lepper: Miks lavendelolje med kokosolje eller sheasmør, og vips så har du den perfekte leppebalsam for tørre og sprukne lepper.
  • Munnsår: Lavendelens antimikrobielle og soppdrepende egenskaper gjør den super å bruke på munnsår. Påfør en dråpe rett på området når du kjenner det begynner å komme, og så en miks med 1 del lavendel med 5 deler vegetabilsk olje, og påfør et par ganger om dagen.
  • Akne: Siden lavendel har antibakterielle, anti-inflammatoriske og antimikrobielle egenskaper, er den super å bruke på akne – både som direktebehandling og forebyggende.
  • Pigmentflekker: Jevnlig bruk av olje, krem eller ansiktsbalm som inneholder lavendel skal kunne gjøre pigmentflekker mindre synlige.
  • Arr: Lavendel er kjent for å kunne speede opp sårhelingen og gjøre at arrvev blir penere og mindre synlig.
  • Hodebunn: Eterisk olje av lavendel blandet med en vegetabilsk olje er perfekt å massére hodebunnen med for å motvirke flass og andre hodebunnsplager.
  • Økt hårvekst: Lavendel stimulerer blodsirkulasjonen, så i tillegg til å bekjempe hodebunnsplager, kan også en miks av lavendel og olje gi økt hårvekst.
  • Naturlig parfyme: Den deilige, rene lavendelduften er perfekt som naturlig parfyme. Bland noen dråper med kokosolje eller mangosmør og bruk rett på huden som hjemmelaget parfymebalm.

Her kan du bestille 100 % ren og økologisk eterisk olje av lavendel fra NaturligOlie>>

LES OGSÅ: Miniguide til tørrbørsting

NB! Noen kan reagere allergisk på eteriske oljer, spesielt om man bruker mye av det. Det er alltid lurt å blande det ut med vegetabilske oljer / baseoljer før du påfører det på huden. Dersom du opplever at du reagerer bør du slutte å bruke det umiddelbart. Ved graviditet er lavendelolje ansett som trygt å bruke i 2. og 3. trimester. Kontakt lege eller aromaterapeut dersom du er usikker.

Photos by @tinalykkegaard + @helloglowblog

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

DIN KOMMENTAR