Ansiktsolje, Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

Miniguide til eteriske oljer: Lavendel

Bare det å tenke på duften av lavendel kan få deg til å slappe av. De fleste vet at lavendel virker beroligende – men visste du at det er mange gode grunner til å påføre den på hud og hår også?

For i tillegg til å virke positivt mot søvnløshet, anspenthet og generell irritasjon, har nemlig eterisk olje av lavendel noen eksepsjonelle egenskaper for huden og håret ditt:

  • Næringsboost til huden: Lavendel er fullpakket med antioksidanter som beskytter og nærer huden og motvirker tidlige aldringstegn, og som gjør den perfekt å bruke i en hver form for hudpleieprodukt.
  • Tørre lepper: Miks lavendelolje med kokosolje eller sheasmør, og vips så har du den perfekte leppebalsam for tørre og sprukne lepper.
  • Munnsår: Lavendelens antimikrobielle og soppdrepende egenskaper gjør den super å bruke på munnsår. Påfør en dråpe rett på området når du kjenner det begynner å komme, og så en miks med 1 del lavendel med 5 deler vegetabilsk olje, og påfør et par ganger om dagen.
  • Akne: Siden lavendel har antibakterielle, anti-inflammatoriske og antimikrobielle egenskaper, er den super å bruke på akne – både som direktebehandling og forebyggende.
  • Pigmentflekker: Jevnlig bruk av olje, krem eller ansiktsbalm som inneholder lavendel skal kunne gjøre pigmentflekker mindre synlige.
  • Arr: Lavendel er kjent for å kunne speede opp sårhelingen og gjøre at arrvev blir penere og mindre synlig.
  • Hodebunn: Eterisk olje av lavendel blandet med en vegetabilsk olje er perfekt å massére hodebunnen med for å motvirke flass og andre hodebunnsplager.
  • Økt hårvekst: Lavendel stimulerer blodsirkulasjonen, så i tillegg til å bekjempe hodebunnsplager, kan også en miks av lavendel og olje gi økt hårvekst.
  • Naturlig parfyme: Den deilige, rene lavendelduften er perfekt som naturlig parfyme. Bland noen dråper med kokosolje eller mangosmør og bruk rett på huden som hjemmelaget parfymebalm.

NB! Noen kan reagere allergisk på eteriske oljer, spesielt om man bruker mye av det. Det er alltid lurt å blande det ut med vegetabilske oljer / baseoljer før du påfører det på huden. Dersom du opplever at du reagerer bør du slutte å bruke det umiddelbart. Ved graviditet er lavendelolje ansett som trygt å bruke i 2. og 3. trimester. Kontakt lege eller aromaterapeut dersom du er usikker.

Photos by Edward Howell and Christin Hume on unsplash.com

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: