Ansiktsolje, Hjemmelaget kosmetikk, Kosthold, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk, Spis deg vakker

Hvorfor avocado er beauty food nr.1

Det er ikke uten grunn at avocado kalles «det grønne gull». Den er nemlig fulllpakket med viktige næringsstoffer som får kroppen til å hoppe av glede og huden til å skinne. Jeg elsker denne superfrukten og spiser den i store mengder, både som pålegg, i salater og i smoothies.

Derfor gir avocado deg vakker hud:

ANTI-AGING: Avocado inneholder lutein og zeaxanthin, som beskytter mot UV-skader. Det inneholder også polyfenoler – kraftige antioksidanter som beskytter mot frie radikaler og forhindrer tidlig aldring av huden. C-vitamininnholdet i avocado beskytter også mot tidlig aldring og rynker, og er avgjørende for kollagenproduksjonen i huden.

GIR GLØD: Avocado er rik på E-vitamin, en kraftig antioksidant som beskytter og reparerer huden, samtidig som den øker blodsirkulasjonen og dermed gir huden mer glød. E-vitamin hjelper også huden til å holde på fuktigheten slik at den ser jevn og strålende ut. Forskere har dessuten funnet ut at E-vitamin effektivt kan forhindre pigmentflekker.

HOLDER HUDEN REN OG MYK: Avocado er en god kilde til sunne fettsyrer, som er avgjørende for en myk og frisk hud. Disse fettsyrene har anti-inflammatorisk virkning, de roer ned rød og betent hud, og gjør huden fast og silkemyk. Avocado inneholder også aminosyren glutamin, som regulerer pH-balansen i huden, øker kollagenproduksjonen og gir fastere hud.

Bra greier, eller hva? :)

Men du, før du nå sprinter ut på kjøkkenet for å svelge en hel avocado, så vil jeg gi deg noen smarte beautytips!

Avocado1Du kan nemlig bruke dette grønne vidunderet rett på huden også.

Disse effektive ansiktsmaskene er hentet fra boken min, Renere liv:

 • Aloe vera- og avocadomaske til sensitiv hud: Mos 1/2 avocado og tilsett 2 ts aloe vera-gelé og 1 ts mandel- eller olivenolje. Bland godt og påfør på ren hud. La masken sitte på i 10–15 minutter. Denne masken er også flott til irritert og solbrent hud.
 • Avocadomaske til tørr eller moden hud:
  Mos 1/2 avocado til du har en kremete masse og påfør på ren hud. La masken virke i ti minutter og vask av med lunkent vann.

Avocadoolje: Prøv ren avocadoolje rett på huden for intens fukt og pleie, gjerne som en ansiktsmaske over natten. Den er ganske fet så det er lurt å mikse den med en lettere olje hvis du vil bruke den til daglig som ansiktsolje. Avocadoolje er forresten suverent for håret også.

Og du, ikke bare gir avocadoolje myk og ren hud og glansfullt hår – det gir dessuten lett solbeskyttelse og er flott for deg med psoriasis eller eksem.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

4 KOMMENTARER

 • Reply Marte 2. mai 2016

  Hei! Hva syns du om produktene til RMS og Estelle and Thild? Jeg tenker i forhold til hvor økologiske de er?

  • Reply Birgitte 5. mai 2016

   Jeg elsker RMS-produktene, disse inneholder hovedsaklig økologisk sertifiserte ingredienser. Estelle and Thild har jeg ikke like mye erfaring med, men de er også sertifisert økologiske. Så tommel opp for begge to! :)

 • Reply marie 29. april 2016

  Hei og takk for en super blogg! :)

  Lurer på om du handler på innvandrerbutikker? Type kokosmelk, bokhvete, tørket frukt, nøtter, popcorn…. Eller er det best å holde seg unna? Kan ikke se at de har noe særlig økologisk, men er det «verre» å kjøpe popcorn (Til å poppe selv) i stor pose kontra vanlig popcorn på butikk? Ellers, hvilke norsk nettbutikk lønner deg seg å handle økologisk / helsekost på?

  • Reply Birgitte 1. mai 2016

   Hei Marie! Så hyggelig at du liker bloggen :)

   Jeg kjøper ofte kikertmel på innvandrerbutikker, men er veldig opptatt av at mat skal være økologisk, så det blir ikke så mye utover det.

   Tror nok popcornet du får der er mye av det samme som i vanlig butikk – men visste du at du får økologisk popcorn visse helsekostbutikker? Det er vedt å betale det lille det koster ekstra synes jeg :)

   Helsekost/økologisk kjøper jeg oftest i fysisk butikk, ikke så mye på nettet – isåfall blir det mest på iherb og andre utenlandske. Men kan jo nevne veganermat.no, kinsarvik.no, helseogkost.no og 123Levert.no :)

  DIN KOMMENTAR