Grønn livsstil, Iherb.com, Kosthold, Livsstilsendring, Spis deg vakker, Sunnhet, Supermat & greens

Guide til grønne tilskudd: Byggress

Byggress har veldig mange av de samme egenskapene, og omtrent likt næringsinnhold, som hvetegress. Gresset fra denne urgamle kornsorten virker avgiftende, DNA-beskyttende, pH-balanserende og styrkende på leveren. Slik som hvetegress, inneholder byggress en mengde vitaminer, mineraler, enzymer, aminosyrer, klorofyll og antioksidanter som raskt tas opp i kroppen. I følge boken Living Food for Health: 12 Natural Super-foods to Transform Your Health av Gillian McKeith gir byggress hele ti ganger mer protein enn en mørbradbiff, fem ganger mer jern enn brokkoli, syv ganger mer C-vitamin enn appelsin og 11 ganger mer kalsium enn melk!

VIRKNING:

Byggress inneholder det kraftfulle plantekjemikaliet proanthocyanidin som beskytter celler fra å bli skadet av frie radikaler og andre giftstoffer, og som beskytter immunsystemcellene, og dermed reduserer risikoen for betennelse, infeksjoner og kreft. Forskere i Korea har i tillegg funnet ut at byggress er en rik kilde til plantekjemikaliet lunasin, som er kjent for sin evne til å hindre hudkreftceller i å dele seg, samt at det muligens kan hemme veksten av brystkreftceller. Det er dessuten bevist at byggress kan bekjempe betennelsessykdommen ulcerøs kolitt, og at det kan redusere risikoen for hjerte-karsykdommer ved at det hemmer utvikling av blodpropper og øker blodgjennomstrømningen. Byggress skal også ha evnen til å senke kolesterolet. I følge Pure Planet-gründer og superfoodguru David Sandoval kan byggress hjelpe mot leddgikt, fordøyelsessykdommer, forstoppelse, kronisk tretthet, dårlig blodomløp, psoriasis, kviser og dårlig kroppslukt.

                                                

BRUK:

Byggress kan også dyrkes og juices slik som hvetegress, eller det kan tas som pulver, i kapsler eller tabletter for enkelhetens skyld. Pulveret kan blandes i juice (ikke appelsin) eller smoothies eller enkelt og greit sammen med vann. Gå for et merke som ikke bruker varmebehandling i sin produksjon (dette gjelder alle grønne tilskudd). Jeg har kun tatt byggress gjennom blandingsprodukter, men jeg ville nok gått for Just Barley, Greens of Barley eller Activated Barley, som alle er fra Pure Planet, hvis jeg skulle begynne å ta byggress. Amazing Grass er også et bra merke som blant annet produserer The Amazing Trio, en miks av byggress, hvetegress og alfalfa. gojiking.co.uk selger også byggress, og selv om jeg ikke kjenner til kvaliteten på dette, vet jeg at Gojiking har mye bra produkter og fornøyde kunder.
                                                
DOSERING:
Her har vi enda et avgiftende og utrensende tilskudd som vi må begynne med i små doser. Gjør som med hvetegresset, begynn med en liten teskje og øk gradvis. Ikke øk med mer enn 1/2-1 ts i uka. Husk også at hvis du begynner med flere avgiftende tilskudd på én gang, må du begynne med enda mindre doser av hvert tilskudd.

 

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: