Grønn livsstil, Helse, Iherb.com, Kosthold, Spis deg vakker, Sunnhet, Supermat & greens

Camu camu

Superfrukten camu camu vokser på små trær langs elvene i Amazonas. Den er kjent for sitt usedvanlige høye innhold av C-vitamin; det hevdes faktisk at camu camu inneholder mellom 30 og 60 ganger så mye C-vitamin som en appelsin! I tillegg inneholder den stoffer som fremmer C-vitaminopptaket. Den antioksidative virkningen til Camu camu er mye sterkere enn ved bruk av syntetisk C-vitamin. Noe å tenke på i disse influensatider?

Camu camu er også en rik kilde til mineraler, antioksidanter og aminosyrer, spesielt aminosyrene serine, valine og leucine. Den virker styrkende på immunforsvaret og nervesystemet -faktisk blir den anbefalt som naturmiddel mot angst, humørsvingninger og depresjon. Camu camu styrker øyehelsen, er fin for hud og hår, virker betennelseshemmende og kan hjelpe mot migrene.

 

Du får camu camu i pulverform og kapsler. Pulveret smaker surt og bittert, men hvis du blander det i en smoothie eller juice kjenner du ikke stort til smaken. Navitas Naturals har et supert camu camu-pulver som er økologisk og rått. Du finner det i helsekostbutikker og på Iherb. Ta en teskje daglig og øk dosen ved sykdom. Gravide frarådes å ta camu camu, antakelig fordi det ikke er forsket på virkningen ved graviditet.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

DIN KOMMENTAR