Hva sier du til et sjokoladepålegg uten sukker, melk, gluten og tilsetningsstoffer og som i tillegg er proppet med sunne fettsyrer, vitaminer, antioksidanter og mineraler?
Du trenger:
2 håndfuller cashewnøtter
1 liten håndfull paranøtter
1 liten håndfull valnøtter
1 dl kakaopulver, helst økologisk og raw
2 ss yaconsirup
1 klype steviapulver
1 klype salt
1 ss kokosolje
Slik gjør du:
- Bløtlegg nøttene over natten eller så lenge du har tid til. Uten bløtlegging får du et mer kornete sjokoladepålegg. Paranøtter og valnøtter kan erstattes av valgfrie nøtter, pass bare på at nøttene er rå og usaltet.
- Hell av bøtleggingsvannet og kjør nøttene i en blender, stavmikserbolle eller foodprosessor, til du har en grovkornet masse. Tilsett litt og litt vann til du får en mykere konsistens.
- Tilsett kakaopulver og miks. Tilsett mer kakao om du ønsker en kraftigere smak.
- Smelt kokosolje over vannbad og ha den i sammen med yaconsirup, stevia og salt. Bland godt og smak til.
- Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.
Så er det bare å nyte med god samvittighet for både store og små ♥