Familie og hverdag, Kosthold, Økologisk, Plantebaserte oppskrifter, Snacks & desserter

Chips av økologiske rotfrukter

Rotfrukter blir på magisk vis til knasende crispy chips, dersom de skjæres i syltynne skiver og stekes sammen med olje i ovnen. Krydre med favorittkrydderne dine og nyt med skikkelig god samvittighet!

Velassorterte matbutikker, som Meny og Coop, har godt utvalg av norske, økologiske rotfrukter. Det samme har gjerne de nye økobevisste kolonialene, som Lokal Kolonial, Lille Tøyen Kolonial og Mølleren Sylvia. Du finner også mye i store helsekostbutikker, som Helios og Røtter.

Du trenger:

 • Økologiske rotfrukter, for eksempel rødbete, poteter i forskjellige varianter, søtpotet, pastinakk, nepe eller jordskokk.
 • Økologisk olivenolje eller kokosolje
 • Havsalt eller himalayasalt
 • Krydder, urter eller andre smakstilsetninger (valgfritt)

Slik gjør du:

 1. Sett ovnen på 200 grader. Vask og eventuelt skrell rotfruktene.
 2. Bruk et mandolinjern, en ostehøvel, en skarp kniv eller et passende rivjern, og kutt de i tynne skiver. Jeg bruker kuttefunksjonen på foodprosessoren min, da er det unnagjort i en fei.
 3. Ha alt over i en bolle sammen med en god dæsj oliven- eller kokosolje (smaksnøytral kokosolje passer best), salt og eventuelle smakstilsetninger.
 4. Bland godt sammen og spre skivene utover på et stekebrett med bakepapir. Ikke la de overlappe hverandre. Stek gjerne poteter på et eget brett, da disse ofte trenger litt lenger steketid.
 5. Stekes i 15–20 minutter. Snu gjerne brettet halvveis i steketiden. Følg godt med så de ikke brenner seg.
 6. Når de er klare, legger du dem utover på et kjøkkenpapir så overflødig olje får renne av. De kan godt avkjøles på rist for å få de sprøere.
 7. Smak eventuelt til med mer salt, urter eller krydder.

Tips: Rotfrukter som inneholder mye vann, som rødbeter, kan gjerne marineres en stund i salt før steking. Saltet gjør at rødbetene gir slipp på mye av vannet, og chipsene blir mer crispy.

Rotfruktchips oppbevares i en lufttett boks i opptil 2 uker – hvis de varer så lenge, da ;)

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: