Grønn livsstil

Lag din egen aftersun-olje

Denne naturlige aftersun-oljen er super til tørr og solvarm sommerhud, og kan brukes av både liten og stor.

Her har jeg funnet frem til en oppskrift med helt naturlige ingredienser. Den er perfekt etter en lang dag i sola, enten du har vært på stranda, ligget ved bassenget eller trasket rundt i en varm storby.

Så dropp kjemikaliefylt aftersun-lotion fra butikken, og lag din egen naturlige og effektive variant på 1-2-3!

Solvarm (og spesielt solbrent) hud trenger massevis av ekstra fukt og pleie, og helst med noen avkjølende og beroligende ingredienser. Denne aftersun-oljen er både mykgjørende og lindrende og så lukter den skikkelig sommer! Oljen kan du smøre rett på tørr hud, du kan bruke den på våt hud i dusjen eller bruke den som badeolje i badekaret.

Den er superenkel å lage og inneholder kun 3 ingredienser.

Gå for økologiske ingredienser, og velg en aloe vera-gelé uten for mye tilsetningsstoffer. Min favoritt er fra Aubrey Organics, og inneholder kun aloe vera, grapefruktkjerneekstrakt, guargummi og E-vitamin. Her finner du den.

Du trenger:
0,5 dl økologisk kaldpresset kokosolje
5 ts aloe vera-gelé
Ca. 5 dråper eterisk olje av lavendel eller peppermynte
En tom boks eller et lite glass med lokk

Slik gjør du:
Smelt kokosoljen over vannbad hvis den ikke allerede er ordentlig myk/flytende i sommervarmen. Rør inn aloe vera-geléen. Tilsett et par dråper med eterisk olje. Bland godt og prøv oljen på huden. Hvis du synes det trengs kan du tilsette mer eterisk olje. Ha den over i boksen eller glasset.

Smør deg inn over hele kroppen, gjerne flere ganger om dagen der du er solbrent.

Oppbevar gjerne aftersun-oljen i kjøleskapet, så får den en ekstra avkjølende og lindrende effekt, og så holder den seg lengre.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: