Familie og hverdag, Grønn livsstil, Helse, Juice & smoothies, Juicing, Kosthold, Plantebaserte oppskrifter

Hold deg frisk med ingefær- og gurkemeieshot

I år har jeg bestemt meg: Så fort jeg kjenner en liten antydning til sår hals eller andre tegn til forkjølelse, så skal jeg ta meg en skikkelig hot ingefær- og gurkemeieshot med én gang.

Ingefær- og gurkemeieshot lager du med fersk ingefær for å få best nytte av de kraftige immunstyrkende egenskapene. Du kan med fordel bruke fersk gurkemeierot, men økologisk gurkemeiepulver funker også fint. Som navnet tilsier, så er dette en liten shot, som sender baseluskene dit pepper’n gror.

Ingefær virker antiinflammatorisk, antibiotisk, lindrende på sår hals, øker blodgjennomstrømningen og setter i gang forbrenningen. Ingefær er dessuten bevist effektiv mot kvalme og hjelper også mot slim og hoste.

Gurkemeie inneholder mye curcumin som virker betennelsesdempende og er en kraftig antioksidant. For å gjøre curcuminen lettere tilgjengelig for kroppen bør gurkemeie tas sammen med pepper fordi det inneholder piperin som øker opptaket drastisk.

I tillegg til ingefær og gurkemeie liker jeg å bruke et eple for å få en mildere og søtere smak, og sitron fordi det er rikt på C-vitamin, er antibakterielt og supert mot sår hals og forkjølelse.

Alt går rett i juicemaskinen (bortsett fra gurkemeiepulver som er lurt å røre inn etterpå) og ut kommer en knallsterk, immunstyrkende og skikkelig oppkvikkende shot. Ha den i et shotglass og skyll ned! Sterkt, men godt – og du kjenner virkelig at den varmer og jobber i halsen.

Birgittes ingefær- og gurkemeieshot:
2 porsjoner

1 tommelstor bit med fersk økologisk ingefær med skall (eller mer hvis du tør)
1 tommelstor bit fersk økologisk gurkemeierot med skall, eller ca. ½ ts gurkemeiepulver
1 økologisk eple med skall
½ økologisk sitron med skall
Litt nykvernet pepper

Kjør alt i juicemaskin. Bruker du gurkemeiepulver tilsetter du dette i shoten etterpå. Ha det i et lite glass og drikk med én gang.

PS. Hvis du ikke har juicemaskin kan du enten rive ingefæren på et rivjern og klemme ut saften med hånden og så tilsette litt eplejuice, gurkemeiepulver og sitronsaft, eller du kan kjøre alt i en blender sammen med litt vann og sile det etterpå.

Bye bye, sår hals og rennende nese!

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: