Kosthold, Økologisk, Plantebaserte oppskrifter, Snacks & desserter, Spis deg vakker, Sukkerfritt kosthold

Spis deg vakker med sjokolade

Nei, vi snakker ikke om snickers og kvikk lunsj, men om sjokolade av økologisk, rå kakao. Og du, det er faktisk kjempeenkelt og morsomt å lage helt selv!

Derfor er rå kakao supermat for huden din:

 • Den er eksepsjonelt rik på antioksidanter, spesielt flavonoider, som i følge denne studien kan beskytte mot solskader, øke hudens tykkelse og fuktbalanse og gi økt blodsirkulasjon. Hello, babyhud!
 • Den reduserer stresshormoner, som betyr redusert nedbryting av kollagenet i huden og dermed færre rynker.
 • Rå kakao er en god kilde til svovel som virker styrkende på både hud, hår og negler.
 • Den er proppfull av viktige vitaminer og mineraler. For eksempel jern og sink, som fremmer cellefornyelsen i huden og magnesium, som har anti-aging effekt.

Og det beste av alt: Sjokolade av rå kakao er utrolig enkelt å lage selv!

Alt du trenger er:
Rått, økologisk kakaopulver
Økologisk, kaldpresset kakaosmør
Sunn søtning – for eksempel yaconsirup, kokossukker eller lønnesirup

Slik gjør du det:
Hakk opp eller rasp kakaosmøret og ha det i en bolle. Sett bollen over en kjele med varmt vann og sett kjelen på svak varme på plata. La kakaosmøret smelte helt. Ha i kakaopulver og søtning og bland godt med en visp. Her må du smake deg frem til ønsket sødme og hvor kraftig kakaosmak du vil ha. Du kan også tilsette noen dråper vaniljeekstrakt og en liten klype salt. Når alt er blandet godt sammen heller du sjokoladen over i silikonform eller på en stor tallerken med plastfolie på. Vil du unngå plast, er silikon det beste alternativet. Så setter du sjokoladen i fryseren til den har stivnet.

Det er kjempelett å eksperimentere med smaker og tilbehør i sjokoladen. Prøv for eksempel med kanel, ingefær, chili, gojibær, nøtter, kokos eller hampfrø – NAM!!

Og så er det bare å nyte med goood samvittighet!

Sjokolade1

Visste du forresten at sjokolade kan brukes i hudpleie også?

Prøv for eksempel denne ansiktmasken fra boken min, Renere liv:

Sjokolademaske til slapp og gusten hud:

Bland 1 ss smeltet mørk økologisk sjokolade (helst av rå kakao) med 2 ts mandelolje. Påføres på ren hud, gjerne med en bred pensel. Masken bør virke i 20 minutter. Deilig maske, proppfull av antioksidanter som frisker opp og fukter huden.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

6 KOMMENTARER

 • Reply anne britt 18. mars 2016

  hei :-)
  hvilke blandingsforhold er det på denne sjokoladen ?

  • Reply Birgitte 21. mars 2016

   Hei!
   Her har jeg ikke notert blandingsforholdet, men heller smakt meg frem til ønsket kakaostyrke og søtsmak. Neste gang skal jeg ta nøyaktige mål og legge ut disse ;) Det er ganske lett å justere og eksperimentere seg frem til ønsket smak, men du finner også en haug av oppskrifter og tips til fremgangsmåter på nettet, bare å google i vei! :)
   God påske!

 • Reply Ruben 2. mars 2016

  Flott, takk for det – skal teste den ut!

  Kan skjeggtrimmeren som din mann bruker anbefales, og i så fall hvilken type og merke er det?

  • Reply Birgitte 4. mars 2016

   Bare hyggelig :)

   Han bruker en helt ordinær skjeggtrimmer, husker ikke hvilken (han er på jobbreise så får ikke sjekket ;) ). Men ikke noen spesiell type skjeggtrimmer hvertfall.

 • Reply Ruben 29. februar 2016

  Hei igjen, og takk for tilbakemelding!

  Hva av barberhøvler og evt. barbermaskin/skjeggtrimer bruker dere i familien?
  Jeg vil tro barberhøvelen og barberbladene til Gillette og glidestripene på dem inneholder mye kjemikalier som ikke er å anbefale?

  Hvis ikke Gillette barberhøvlene og bladene er å anbefale, har du da noen alternativer som du kan anbefale av barberhøvler/blader, barbermaskin, skjeggtrimer ol.?

  Takk på forhånd.
  Mvh. Ruben.

 • DIN KOMMENTAR