Grønn livsstil, Helse, Kosthold, Livsstilsendring, Nyheter, Sunnhet

Å være frisk

I det siste har det vært ganske travelt både på jobbfronten og med førjulsprosjekter. Men det er også en annen ting som har opptatt både tanker, tid og krefter. Jeg har nemlig hatt min aller første årlige kontroll på Radiumhospitalet.

Det har vært tre nervepirrende uker siden jeg tok ultralyd og blodprøver for å finne ut om jeg hadde fått tilbakefall av kreften. Min krefttype har en tilbakefallsrate på hele 30 %, noe som ikke akkurat er trøstende når man sitter og venter på svar. Heldigvis er den både lett å oppdage og å behandle, men det er likevel det aller beste å slippe en ny runde strålebehandling og alt som hører med. I tillegg er det nå stor mangel på et legemiddel som gis i forbindelse med behandlingen av skjoldbruskkjertelkreft, noe som betyr at man blir mye dårligere av en eventuell behandling (mer om dette her).

Så da jeg kom på sykehuset på tirsdag for å få min “dom”, var jeg rimelig klam i hendene og hjertet mitt holdt på å sprette ut av brystet. Da legen, på pedagogisk vis, begynte med å vise meg tallene fra blodprøvene og møysommelig forklare de ulike stoffenes funksjon i kroppen, trodde jeg det var innledningen til dårlige nyheter. Men da hun endelig kom frem til blodprøvesvaret som forteller noe om tilbakefall eller ikke, kunne jeg endelig slippe ned skuldrene: Jeg var frisk!

                            

Å være frisk er ikke lenger en selvfølge for meg. Det er et privilegium, en dyrbar gave, en drivkraft og en stor glede i livet mitt ♥

Ofte må det dessverre en alvorlig sykdom til for å åpne øynene våre for hvor verdifull en god helse virkelig er. Uansett hva utgangspunktet ditt er -god helse kommer faktisk ikke gratis. Å ta vare på deg selv gjennom næringsrik mat, ro og hvile, terapi, trening og samvær med mennesker som gjør deg godt, er en livslang arbeidsoppgave. Det er så lett å velge de enkle løsningene, og vanskelig å forestille seg at nettopp du kan bli syk -det trodde selvsagt ikke jeg at jeg kunne bli heller. I dag tar jeg denne arbeidsoppgaven med åpne armer og et stort smil; å greie å holde kreften borte og i tillegg unngå andre sykdommer og lidelser, er verdt et liv uten frossenpizza, cola, potetgull og smågodt -og selvsagt så mye mye mer. Når du erstatter det som ikke gjør deg godt med ting som fyller hver eneste celle med energi og glede, fylles du av stolthet og kjærlighet til deg selv, nettopp fordi du tar vare på det viktigste du har, nemlig helsa di.

Jeg har fått den aller beste julegaven jeg kunne ønsket meg. Om jeg greier å holde meg frisk er det bare tiden som kan vise, men jeg skal i allefall gjøre ALT jeg kan for å ivareta denne gaven. Og så håper jeg av hele mitt hjerte at jeg kan inspirere deg til å gjøre det samme.

Birgitte ♥

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: