Ansiktsolje, Hjemmelaget kosmetikk, Hudpleie, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

Derfor bør du rense huden din med olje

Jeg bruker nesten utelukkende oljer til rensing av huden min. Det har gitt meg en mye mer balansert, glødende og frisk hud. Her får du vite hvorfor oljer er så genialt til å rense huden med og hvordan du gjør det.

Såpebaserte produkter stripper huden for dens naturlige oljer. Resultatet er ofte at huden kompenserer ved å overprodusere olje og den kan bli fet og uren. Bruker du derimot rene oljer eller oljebaserte produkter, bevares den naturlige oljebalansen i huden, som resulterer i en myk, frisk og strålende hud.

Oljer gir huden pleie og næring og kan i tillegg beskytte den mot solskader og tidlig aldring. Mange opplever å bli kvitt både kviser, urenheter og tørrhet – og i tillegg skal du lete lenge etter en mer naturlig, miljøvennlig og kjemikaliefri måte å rense huden på. Huden din kommer til å elske det!

Slik renser du huden med olje:

  • For dyprens av huden: Massér en god porsjon olje inn i huden med lette sirkelbevegelser. Legg spesielt fokus på områder med tørr eller uren hud. Jo lengre du masserer, jo bedre resultat. Så finner du frem en vaskeklut og fukter den i varmt vann (ikke så varmt at du brenner deg, da!). Vri kluten godt opp og legg den over ansiktet. La den ligge til den er avkjølt. Gjenta gjerne dette noen ganger. Dampen fra den varme kluten gjør at oljen kan trenge dypere inn og lar den virkelig rense, pleie og fukte i dybden. Deretter bruker du kluten til å tørke av oljen med. Påfør litt ansiktsolje etterpå hvis du trenger det. Denne dyprensen er fint å gjøre om kvelden 3-4 ganger i uken.
  • Den litt kjappere metoden: Gjør som over med oljen, men dropp den varme vaskekluten. Isteden bruker du en bomullspad eller en tørr klut og tørker av oljen med. Dette gir også en god og effektiv rens av huden, og er greit på travle dager.
  • Oljene du kan bruke: De tradisjonelle oljene å bruke til oljerens er castorolje sammen med en annen baseolje, som olivenolje, mandelolje, arganolje eller nypefrøolje. Sjekk min guide til baseoljer for å finne det som passer din hudtype best. Castoroljen er svært rensende, men har en litt uttørkende effekt, så mengden må justeres etter hudtype. Til normal hud brukes 1 del castorolje til 4 deler baseolje. Til tørr hud reduseres mengden castorolje, mens til fet hud kan du øke mengden. Personlig har jeg veldig god erfaring med å bruke enten økologisk, kaldpresset olivenolje* eller ansiktsolje til oljerens. Jeg synes i grunn alle oljer har rensende effekt, og har ikke hengt meg så mye opp i standardoppskriften med castorolje. Så ikke vær redd for å eksperimentere med det du har i skapet, lytt til huden din og gjør det enkelt. Bland små porsjoner av gangen, slik at det blir enklere å justere oppskriften etterhvert. *Vær obs på at olivenolje, kokosolje og jojobaolje kan virke tilstoppende på porer hos noen.

_1160828

TIPS 1: Olje er også genialt til kjapp og enkel sminkefjerning. Dersom jeg ikke har på så mye sminke og huden ikke har vært utsatt for mye skitt og støv, så tar jeg bare litt olje på en økologisk bomullspad og fjerner sminken med denne. Det er veldig effektiv og gir i tillegg fukt, fremfor å tørke ut huden slik en del sminkefjernere kan gjøre.

TIPS 2: Dersom huden din er ekstra tørr eller du har mye urenheter, kan du gjerne bruke en Konjac Sponge for en enda dypere rens. Dette er en mild og skånsom rensesvamp laget av vegetabilsk fiber fra roten av Amorphophallus Konjac-planten. Svampen renser, eksfolierer og øker blodsirkulasjonen, uten å irritere eller skade huden.

P.S. I boken min finner du mange flere tips til hjemmelagede, naturlige hudpleieprodukter.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: