Müsli er superenkelt å lage selv og smaker deilig knasende til frokost med nøttemelk og friske sommerbær! Og med yaconsirup får du en søt, men sunn variant.
Bruk det du har i kjøkkenskapet, målene er ikke så nøye for at det skal bli godt. Derfor får du bare cirkamål i min oppskrift også:
Jeg brukte:
- En blanding av glutenfrie havregryn, soyaflak, valnøtter, solsikkekjerner, sesamfrø, chiafrø, linfrø og hampfrø -ca. 1 liter totalt
- 4-5 ss yaconsirup
- Ca. 2 ss kokosolje
- En liten klype salt
Slik gjør du:
- Grovhakk nøttene og bland sammen med havregryn, soyaflak, frø og en klype salt i en bolle.
- Rør inn yaconsirup og kokosolje.
- Spre blandingen utover en langpanne dekket med stekepapir og stek på ca. 200 ℃ i 15-20 minutter. Vend litt på blandingen underveis og følg godt med så den ikke brenner seg.
- Når müslien avkjøles blir den ekstra sprø og knasende!
- Oppbevares i norgesglass eller liknende.