Frokost, Plantebaserte oppskrifter

Kokos- og blåbæryoghurt

Den raske og enkle varianten (gir 1-2 porsjoner):

  • 1 dl kokosmelk
  • 1 liten banan
  • 1/2 avocado
  • Saften av 3/4 – 1/2 sitron
  • 1 ts yaconsirup (eller annen sunn søtning)
  • En neve friske blåbær

Alt kjøres i blender, toppes med nøtter, frø, friske bær o.l.

Den litt mer kompliserte, men enda sunnere varianten (gir 1-2 porsjoner):

  • De samme ingrediensene som i oppskriften over
  • 1 kapsel med probiotika

Kjør alle de øvrige ingrediensene i blender. Hell blandingen i en skål. Åpne probiotikakapselen og hell innholdet i yoghurten. Bland godt og dekk til skålen med et kjøkkenhåndkle. La yoghurten stå i romtemperatur over natten slik at de gode bakteriene får utviklet seg og syrnet yoghurten. Du kan gjerne doble oppskriften slik at du kan ha deilig, sunn yoghurt stående i kjøleskapet når du trenger et mellommåltid. Du kan også variere oppskriften med forskjellige bær og frukt, vanilje, kokosolje, kakaopulver osv.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: