Klar for en superenkel og god sjokoladepudding uten gluten, gelatin, kumelk eller hvitt sukker?
Til 2 store porsjoner trenger du:
- 6 dl soyamelk
- 5 ss kakaopulver
- 3 ss lønnesirup (eller mer hvis du vil ha den søtere)
- 2 ts xanthangummi (du kan også forsøke med maizena)
- En liten klype salt
Slik gjør du:
Bland sammen alle ingrediensene i en kjele. Varm opp blandingen mens du visper godt. Når den når kokepunktet tar du kjelen av varmen og heller over i serveringsglass. Sett i kjøleskapet. Kan gjerne stå over natta, men hvis du ikke greier å vente er den stivnet nok etter et par timer også.
Pynt gjerne med revet sjokolade på toppen. Serveres som den er eller med vegansk vaniljesaus. Du kan også variere oppskriften ved å ha i sjokoladebiter, vaniljesmak, kaffe, nøtter, tørket frukt eller bær.