Middag, Plantebaserte oppskrifter

Varmende gulrot- og søtpotetsuppe med linser

Jeg blir aldri lei av deilige, spicy supper – spesielt ikke denne varmende, immunstyrkende gulrot- og søtpotetsuppa!

Du trenger:

(Til ca. 4 porsjoner)

6 store økologiske gulrøtter, i biter

1 stor eller 2 små søtpoteter, skrelt og skåret i biter

1 økologisk selleristang, hakket

1/2 gul løk, hakket

2-3 hvitløksfedd, finhakket

Fersk ingefær, ca. 1 tommelstørrelse, skrelt og finrevet

1/2 rød chili, renset og finhakket

3 toppede ss kokoskrem (den kremete kokosmassen som skiller seg fra kokosvannet i boksen når du setter den kaldt)

Saften av 1/4 sitron

1-2 ts gluten- og gjærfri buljong

Ca. 1 ts spisskummin

Ca. 1 ts malt koriander

Ca. 2 ts gurkemeie

2 dl økologiske røde linser

Slik gjør du:

  • Fres løk og selleri i en tykkbunnet kjele til det blir mykt. Tilsett hvitløk og surr i et par minutter til.
  • Ha i gulrot og søtpotet, krydder, buljong og chili og hell på vann til det rekker ca. 5 cm over grønnsakene. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er lett gjennomkokt, ca. 8-10 min.
  • Kok linser for seg i en egen kjele etter anvisningen på pakken.
  • Tilsett ingefær og kjør suppa med stavmikser til den er helt jevn. Ha evt. i litt mer vann hvis den blir for tykk.
  • Tilsett kokoskrem, sitronsaft og de kokte linsene, og smak til med himalayasalt og grovkvernet pepper.
  • Pynt med fersk koriander og sesamfrø og servér!
FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: