Frokost, Glutenfri bakst, Plantebaserte oppskrifter

Saftig og luftig glutenfritt brød

Endelig har jeg funnet frem til en oppskrift på glutenfritt brød som blir ordentlig luftig og saftig. Det er vanskelig å gjette at dette brødet er glutenfritt!

Ingredienser:

(Gir 2 store eller 3 små brød)

1,5 liter lunkent vann

1 pose tørrgjær (du kan ev. bruke 1/2 pose, men da må du forlenge hevetiden litt)

1 ts lønnesirup

1 ts himalayasalt

1,5 liter glutenfrie havregryn

2 dl solsikkekjerner

2 dl linfrø

1/2 dl raps- eller olivenolje

1,5 liter Jyttemel (den blå posen)

Fremgangsmåte:

Bland vann, gjær, lønnesirup, salt og olje i en bakebolle. La stå i 5 minutter. Mal havregryn, solsikkekjerner og linfrø til mel i en blender, elektrisk kaffekvern el.l. (jeg bruker Nutribullet´en min). Bland havre-, solsikke- og linfrømel med det våte, tilsett ca. 1 liter Jyttemel og elt deigen i kjøkkenmaskin i 30 minutter (viktig med laaang eltetid ved glutenfri baking). Ha i resten av jyttemelet underveis i eltingen. Ha litt olje på benken og på hendene, så slipper du at det klisser. Kna deigen lett sammen og form til 2 store eller 3 små brød. Ha brødene over i brødformer, dekk godt med plastfolie og med gummistrikk rundt (bør være helt tett) og la brødene heve i 60 minutter. Stekes midt i ovnen på 200 ℃ i ca. 50 minutter (ikke bruk varmluft!). Avkjøles på rist under kjøkkenhåndkle. Oppbevar gjerne brødet i kjøleskapet for lengre holdbarhet. Brødene kan også fryses.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

8 KOMMENTARER

  • Reply Helen 18. juli 2017

    Denne oppskriften så god ut! Må teste ut! Vet du om det er noe jeg kan erstatte solsikkekjernene med? F.eks. mer havre? Prøver å unngå pga mye kadmium.

    • Reply Birgitte 3. september 2017

      Håper du liker den! ja du kan godt bytte ut med litt mer havre eller andre frø ;)

  • Reply Jannike 29. januar 2016

    Hei Birgitte,
    Jeg lurer på om jeg kan bytte ut lønnesirupen med f.eks. Yaconsirup eller fibersirup som jeg har kjøpt på Sunkost? :-)

    • Reply Birgitte 31. januar 2016

      Ja absolutt! Lykke til med brødbakingen og håper det smaker! :)

  • Reply Bente Pedersen Tømmerdal 1. juni 2015

    Kan man bruke hirsemel og event. hvor mye ?

    • Reply Birgitte 2. juni 2015

      Tenker du i tillegg, eller istedenfor havremel eller jyttemel?

  • Reply Nina 16. februar 2015

    Hei.

    Det ser ut som et godt brød. Men hvor store former bruker du? 1, 1,5 eller 2 liter?

    • Reply Birgitte 16. februar 2015

      Takk for det, Nina! Til denne deigen bruker jeg to former på 1,25 liter.

    DIN KOMMENTAR