Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Kropp, Naturlig skjønnhet

Naturlig hudpleie med ingredienser fra kjøkkenskapet

Dropp dyre kremer og lag dine egne skjønnhetsprodukter med disse 5 naturlige ingrediensene.

Jeg har aldri hatt så fin hud som etter at jeg byttet ut dyre hudpleieprodukter med naturlige hjemmelagede produkter. Jeg bruker ferske økologiske råvarer, helt frie for syntetiske kjemikalier og konserveringsmidler, og det er enkelt, morsomt og billig å lage egne produkter. Mange av ingrediensene har du sikkert allerede på kjøkkenbenken! Her får du mine topp 5 skjønnhetsingredienser:

1. Kokosolje
Kaldpresset økologisk kokosolje er et vidunderprodukt for både hud og hår. Smør kokosolje på våt hud i dusjen, og skyll lett av før du tørker deg. Du kommer aldri til å trenge bodylotion igjen! Som hårkur: Smelt 3-5 ss kokosolje på svak varme og massér oljen godt inn i håret før sengetid. Ta på en dusjhette eller plastfolie og surr et håndkle rundt. Vask ut med sjampo neste morgen. Økologisk kokosolje får du i helsekostbutikker og velassorterte matbutikker.

2. Olivenolje
Du finner nesten ikke noe mer allsidig hudpleieprodukt enn olivenolje. Jeg bruker det til både sminkefjerning, ansiktsrens, kroppsolje og hårkur. Bruk økologisk olivenolje på en bomullspad til å fjerne makeup. Rens deretter ansiktet ved å massere oljen godt inn i huden, legg på en varm fuktet klut og la denne ligge til den avkjøles. Tørk deretter oljen forsiktig av med kluten. Bruk gjerne også olivenolje som ansikts- og kroppsolje. Som hårkur kan du påføre oppvarmet olivenolje, ta på plastfolie eller dusjhette og la den sitte i 20 minutter før du vasker ut med sjampo. De fleste matbutikker selger økologisk olivenolje.

3. Salt
Økologisk himalaya- eller havsalt er genialt som kroppsskrubb. Bland det med olje og skrubb i vei på våt hud. Du kan også lage din egen saltvannsspray til håret ved å blande ca. 2,5 dl varmt vann med 1 ss salt i en sprayflaske. Rist flasken godt og spray mens du klemmer håret for å få frem saltvannskrøllene. For volum kan du spraye saltvannsspray ved hårrøttene og så føne håret mens du rufser litt og løfter håret med fingrene. Dette er også et supert triks hvis håret begynner å bli fett og du ikke har tid til hårvask.

4. kakao
Kakao er supermat for både hud, kropp og sjel! Og da snakker vi ikke om kakaopulver fra de tradisjonelle ihjelbrente kakaobønnene, men den næringsrike rå kakaoen fra ubehandlede økologiske kakaobønner. Rå kakao er blant annet rik på svovel og antioksidanter som styrker og beskytter huden. Prøv for eksempel denne ansiktsmasken: Bland 1 ss rått kakaopulver med litt mandelolje til du får en kremete masse. Påfør på nyvasket hud, gjerne med en bred pensel. La masken virke i 20 minutter og skyll av med lunkent vann. Rått kakaopulver får du i helsekostbutikker og mange steder på nettet.

5. Natron
Jeg har alltid en boks med natron stående på badet. Blandet sammen med litt vann funker natron som en supereffektiv peeling i ansiktet. Etter at jeg har renset ansiktet masserer jeg huden forsiktig med natronblandingen og skyller av med lunkent vann. Dette fjerner døde hudceller og gir huden en fin glød. Du bør ikke bruke peeling mer enn 1 gang i uken. I blant dypper jeg også tannbørsten i natronen og pusser tennene med denne. Det er en skånsom måte å fjerne misfarging på. Hvis du har badekar, kan du tilsette 1 dl natron i badevannet. Dette gir myk og deilig hud. Natron kan også blandes med noen dråper eterisk olje og brukes som deodorant.

Du finner mange flere oppskrifter på naturlig hjemmelaget hud-, hår- og kroppspleie i boken min, som du får bestilt her :)

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: