Middag, Plantebaserte oppskrifter

Linsegryte med rødbete og ingefær

Hva gjør du med restene (den såkalte “pulp’en”) som blir igjen når du juicer grønnsaker? Jo, du putter det i en digg suppe eller gryte vel! Her har jeg brukt restene etter en deilig ingefær- og rødbetejuice.

Oppskrift:

  • 1/2 gul løk
  • 2 store gulrøtter
  • 3 hvitløksfedd eller 1/2 kinesisk hvitløk
  • 1/2 selleristilk
  • 1/2 søtpotet (kan sløyfes eller du kan bruke vanlig potet)
  • ca. 3 dl rester etter ingefær- og rødbetejuice, du kan også bruke revet ingefær og finkuttet rødbete (rødbeten kan evt. sløyfes, smaken blir nydelig uansett ; ) eller bruk de restene du måtte ha, det meste funker!
  • 2 dl røde linser
  • 1 ts glutenfri buljong
  • 1/2 ts cumin
  • et lite dryss cayennepepper
  • en liten skvis sitronsaft
  • vann

Fres løk og hvitløk i en kjele til det mykner. Tilsett resten av grønnsakene, linsene, buljong, krydder og nok vann til at det dekker alt. Kok på svak varme til linsene er gjennomkokte. Rør rundt for å mose de møre linsene litt. Smak til med litt sitronsaft.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

1 KOMMENTAR

  • Reply Elin 3. februar 2015

    Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i myTaste.no, slik at vi kunne koble til den.

    myTaste er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med myTaste.no, bare gå til http://www.mytaste.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    myTaste.no

  • DIN KOMMENTAR