Middag, Plantebaserte oppskrifter

Hvitløkssuppe

Jeg digger supper om høsten og denne hvitløkssuppa har blitt en storfavoritt her hjemme. Enkel og kjapp å lage, skikkelig smakfull og ikke minst helt super for immunforsvaret!

Du trenger:

Ca. 6 hvitløksfedd eller en hel kinesisk hvitløk, hakket

1 stor løk, skåret i store biter

1 boks hakkede tomater og ca. like mye vann (tilpass mengden etter hvor mye grønnsaker du har i)

Litt gluten- og gjærfri buljong (fås på helsekosten)

1 ss paprikapulver

1-2 ts gurkemeie

1/2 rød chili, renset og finhakket

Valgfrie grønnsaker, f.eks blomkål, potet, paprika, selleri og gulrøtter, og evt. en håndfull bønner eller kikerter

En skvis sitronsaft

Slik gjør du:

  • Ha alle grønnsakene i en stor gryte (bruker du poteter i bør disse få koke noen minutter før du tilsetter resten av grønnsakene).
  • Tilsett de hakkede tomatene, buljong, paprikapulver, gurkemeie, hvitløk og chili. Ha i nok vann til at det dekker grønnsakene, tilsett evt. litt mer vann etterhvert hvis suppa blir for tykk.
  • La suppa småkoke under lokk til grønnsakene er kokt.
  • Ha evt. i ferdigkokte bønner eller kikerter til slutt.
  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Hell over noen dråper god kaldpresset olivenolje og pynt med ferske urter.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: