Glutenfri bakst, Glutenfritt kosthold, Kosthold, Middag, Plantebaserte oppskrifter

Glutenfrie minibrød

Dette er en slags blanding av rundstykke og pitabrød. De er superenkle å bake, myke og “fluffy” og kan brukes til alt mulig.

Oppskriften er den samme som denne, bortsett fra at ca. 1/3 av jyttemelet er erstattet med havremel (lages enkelt av havregryn i kaffekvern eller food prosessor).

Fremgangsmåte:

Bland vann, gjær, søtning og salt i en bakebolle. La stå i noen minutter. Ha i melet og rør godt. Eltes for hånd til du har en fast og fin deig. Form brødene med hendene og klapp dem flate til ca. 2 cm tykkelse. Sett ovnen på 225℃ og la brødene heve litt på kjøkkenbenken mens ovnen blir varm. Stekes på varm stekeplate (uten bakepapir) i 12-15 minutter.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

2 KOMMENTARER

  • Reply Monika 6. september 2016

    Dette ser veldig digg ut, alltid en glede når man finner glutenfri bakst med fint næringsinnhold :) Men hvilket jyttemel er det du bruker, type altså :)? Og har du prøvd med typen teff :)?

    • Reply Birgitte 9. september 2016

      Takk! Jeg bruker det blå jyttemelet til disse. Har prøvd Teff i bakst noen ganger, men synes det gir ikke det samme resulatet ;)

    DIN KOMMENTAR