Detox, Grønn livsstil, Helse, Kosthold, Livsstilsendring, Sunnhet

Start dagen med varmt vann og sitron

Å starte dagen med en kopp varmt vann og saften av en halv sitron på tom mage gjør underverker for kropp og sjel. Her har jeg i tillegg hatt i noen ferske salvie- og mynteblader for ekstra smak og pynt. Dette har blitt mitt nye favoritt-morgenrituale!

Sitronen virker svært basisk (tro det eller ei) og balanserer pH-verdien i kroppen. Kombinasjonen av varmt vann og sitron er gull verdt for magen; det virker utrensende på giftstoffer og får fart på fordøyelsen. I tillegg er sitronen full av herlig C-vitamin som booster immunforsvaret ditt og motvirker uren hud og rynker!

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

2 KOMMENTARER

 • Reply Marte 14. mars 2016

  Heisann ! Jeg lurte på om det vil utgjøre en forskjell dersom man bruker økologisk, ufiltert sitronjuice(ikke fra konsentrat) istedenfor saften fra fersk sitron – og hva denne forskjellen evt. har å si for helsegevinsten?

  • Reply Birgitte 17. mars 2016

   Forskjellen er ferskheten, at når du får saften rett fra en fersk sitron så er næringsstoffene intakt, mens et ferdigprodukt alltid vil tape noe av de gode stoffene under produksjonen, uansett om det er økologisk og ufiltrert. Noen produkter er dessuten pasteurisert, som betyr at de er blitt varmet opp, og da forsvinner også en del av de sunne stoffene.

   Når det er sagt, så er ferdigprodusert sitronsaft bedre enn ikke noe! Så om det gjør det enklere å få i seg sitronvann, er det jo bare flott! :)

  DIN KOMMENTAR