Frokost, Glutenfri bakst, Plantebaserte oppskrifter

Glutenfrie rundstykker med sorghum og kokosmel

image

Jeg har eksperimentert med noen nye glutenfrie meltyper og har funnet to nye favoritter: Sorghum og kokosmel. Det er to søte og velsmakende meltyper som løfter rundstykkene mine til nye høyder.

Ingredienser:

  • 1 kg glutenfritt mel. I dag brukte jeg quinoamel, jyttemel, kokosmel og sorghum. Jeg lar jyttemelet utgjøre nesten halvparten av deigen.
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ts xanthangummi
  • 2 ts himalayasalt
  • 7 dl lunkent vann
  • 2 ts lønnesirup
  • 0,25 dl kaldpresset olivenolje
  • Gresskarkjerner, solsikkekjerner og linfrø
  • Hakkede valnøtter og hasselnøtter

Gir ca 20 rundstykker

Slik gjør du:

Ha alt det tørre i en bolle og bland godt. Tilsett lunkent vann, lønnesirup og olje. Elt deigen i kjøkkenmaskin i minimum 15 min. Bland inn frø og nøtter mot slutten. Trill ut rundstykker på 7-8 cm i diameter og legg disse på en bakepapirkledd stekeplate. La heve under kjøkkenhåndkle i ca 30 min. Stekes midt i ovnen på 200 ℃ i 25-30 min.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: