Jeg har eksperimentert med noen nye glutenfrie meltyper og har funnet to nye favoritter: Sorghum og kokosmel. Det er to søte og velsmakende meltyper som løfter rundstykkene mine til nye høyder.
Ingredienser:
- 1 kg glutenfritt mel. I dag brukte jeg quinoamel, jyttemel, kokosmel og sorghum. Jeg lar jyttemelet utgjøre nesten halvparten av deigen.
- 1 pk tørrgjær
- 1 ts xanthangummi
- 2 ts himalayasalt
- 7 dl lunkent vann
- 2 ts lønnesirup
- 0,25 dl kaldpresset olivenolje
- Gresskarkjerner, solsikkekjerner og linfrø
- Hakkede valnøtter og hasselnøtter
Gir ca 20 rundstykker
Slik gjør du:
Ha alt det tørre i en bolle og bland godt. Tilsett lunkent vann, lønnesirup og olje. Elt deigen i kjøkkenmaskin i minimum 15 min. Bland inn frø og nøtter mot slutten. Trill ut rundstykker på 7-8 cm i diameter og legg disse på en bakepapirkledd stekeplate. La heve under kjøkkenhåndkle i ca 30 min. Stekes midt i ovnen på 200 ℃ i 25-30 min.