Familie og hverdag, Grønn livsstil, Kosthold, Livsstilsendring

Kokebokstips for et grønt 2016

Her er et knippe kokebøker som garantert vil inspirere deg til å lage spennende, sunn og lettvint mat som funker i en travel hverdag. Dessuten skader det ikke at de tar seg skikkelig godt ut i kjøkkenhylla også ;)

Julies Grønne Kjøkken:
Julie Ilona Balas er den driftige damen bak Juliesmatblogg.no, cateringfirmaet Chikus Catering og kokeboken Julies Grønne Kjøkken som kom ut nå i høst. Dette er Julies andre kokebok, og her får du 50 helt nye oppskrifter som er vegetariske og uten gluten. Boka får du til best pris her.

Naturally Sassy:
Britiske Saskia Gregson-Williams er ballerinaen som ble kvitt kronisk eksem ved hjelp av enkel og sunn plantebasert mat. På Naturallysassy.co.uk deler hun masse fristende oppskrifter og gir tips på veien mot et sunnere liv. I kokeboken hennes finner du 100 veganske oppskrifter, frie for gluten og raffinert sukker. Du finner den på Tanum.no.

My New Roots:
Jeg har vært fan av oppskriftene og bloggen til Sarah Britton i en årrekke, i 2015 kom endelig hennes første kokebok. Bloggen Mynewroots.org har over 2 millioner besøk hver uke, og det med god grunn. De sesongbaserte oppskriftene til Sarah er både enkle, utrolig vakre og ikke minst knallsunne. I kokeboken får du nesten 100 helt nye oppskrifter. De fleste er veganske, mange er glutenfrie og noen er raw – og alle oppskriftene kommer med info om næringsinnhold og helseegenskaper for hovedingrediensene (topp for en helsenerd som meg!). My New Roots finner du på Tanum.no.

Green Kitchen Travels:
Svenske David Frenkiel og danske Luise Vindahl er paret bak den enormt populære vegetarbloggen Greenkitchenstories.com. Fra før av har de utgitt kokeboken The Green Kitchen, og i høst kom oppfølgeren Green Kitchen Travels. Her får du oppskrifter og anekdoter inspirert av parets reiser rundt om i verden sammen med datteren Elsa. Boka inneholder også et eget kapittel med tanker og tips rundt det å reise med barn. Alle oppskriftene er vegetariske, mange av dem er veganske og de aller fleste er glutenfrie. Green Kitchen Travels finner du blant annet på Ark.no.

Deliciously Ella Every Day:
Her har vi nok en britisk matblogger som tar verden med storm. Ella Woodward driver bloggen Deliciouslyella.com, der hun legger ut veganske og glutenfrie oppskrifter og deler erfaringer fra sin knallsunne livsstil. Hennes første bok, Deliciously Ella, toppet bestselgerlistene i 2015, og når er det bare å gjøre seg klar for nummer to, Deliciously Ella Every Day, som utgis i slutten av januar. Her får du 100 plantebaserte og glutenfrie oppskrifter som passer en hektisk hverdag, i tillegg til praktiske tips og triks. Boka kan forhåndsbestilles her.

Crazy Sexy Juice:
Helseguruen Kris Carr har mer enn én New York Times’ bestseller på samvittigheten. Hennes nyeste tilskudd er Crazy Sexy Juice – en bok fullpakket med oppskrifter på velsmakende, oppkvikkende og utrensende juice, smoothies og nøttemelk. Du får også tips om hvordan du velger den rette blenderen og juiceren, og masse andre tips til en sunn og energisk livsstil. Boka finner du på Amazon.com.

P.S. Sjekk også ut boken min, Renere liv, der du finner masse oppskrifter på plantebasert, glutenfri, sunn og lettvint mat. I tillegg får du mengder med personlige og enkle tips om kosthold, økologisk sminke, giftfrie skjønnhetsprodukter og miljøvennlige vaskemidler, klær og tekstiler. Renere liv får du blant annet på Tanum.no.

Ønsker deg et grønt og skjønt 2016!

Birgitte 💚

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: