Plantebaserte oppskrifter, Salater & småretter

Easy Miso

Miso lages av fermenterte soyabønner, fermentert brun ris eller fermentert bygg, og er genial som sunn og lynrask suppe til lunch eller middag. Originalt lages misosuppe av dashi, en buljong laget av tang og tørket tunfisk, tørkede sardiner eller tørket shitakesopp, samt ulike typer misopaste. Her har jeg brukt denne misopaste´n fra Clearspring, som er økologisk og laget av hele soyabønner og fermentert brun ris. Har du glutenallergi bør du unngå miso med fermentert bygg. Misopaste får du i de fleste helsekostbutikker og bl.a. på iHerb.

Misosuppe er utrolig enkelt å lage:

  • Lag din egen dashi ved å koke opp vann med litt gluten- og gjærfri buljong og evt. tørket tang.
  • Tilsett de grønnsakene du måtte ønske og la det småkoke i noen minutter. Bland misopaste med litt vann og ha dette i suppen når den har avkjølt seg litt. Misopaste bør nemlig ikke kokes eller blandes i for varmt vann, da ødelegges de gode bakteriene som er så bra for magen. Det finnes utallige oppskrifter på misosuppe og mengden vann og misopaste du skal bruke varierer veldig; du må rett og slett smake deg frem til hvor mye misopaste du trenger.
  • Smak til med lime- eller sitronsaft og pynt med finhakket chili og fersk koriander.

 

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: