Hjemmelaget kosmetikk, Kropp, Kroppsolje, Naturlig skjønnhet

Lag din egen kroppsolje

Kroppsolje er det enkleste du kan lage av egne skjønnhetsprodukter. Det er rett og slett avhengighetsskapende å smøre seg med en god olje etter dusjen; huden blir babymyk og velduftende, det går raskere å tørke seg og du slipper jobben med å smøre deg med (kjemikaliefylt) bodylotion.

Dette trenger du:

  • En stor pumpeflaske eller en annen tom flaske. For eksempel denne fra Muji/Åhléns:                                                 
  • En god økologisk, kaldpresset extra virgin olivenolje. Det får du til en rimelig penge i de fleste matbutikker.

                                      

  • Valgfrie eteriske oljer. Dette er ikke et must, men det demper olivenlukten og er herlig for sansene når du smører deg inn. Ulike eteriske oljer har ulike egenskaper; noen virker beroligende, som frankinsence, neroli og jasmin, noen skal være bra mot cellulitter, som fennikel, grapefrukt og rosmarin, mens andre virker oppkvikkende, som sitrongress, lime og peppermynte. Nå som det snart er jul, kan du jo for eksempel lage en olje med duft av kanel, nellik og anis, og innhylle kroppen i velduftende julestemning fra morgen til kveld! Eteriske oljer får du på de fleste helsekostbutikker, på noen apotek og selvsagt på iherb.com.

                                       

Slik gjør du:

  • Fyll den tomme flasken nesten helt full med olivenolje.
  • Hold deg til maks to eller tre eteriske oljer og bruk omtrent 5 dråper av hver. Her må du rett og slett lukte deg frem til ønsket duft, men da er det bedre å begynne med få dråper og heller tilføre mer etterhvert.
  • Skru på korken og rist flasken forsiktig for å blande oljene.
  • Påfør oljen mens du fremdeles er våt på kroppen. Massér ekstra godt på tørre partier, og nyt ditt eget lille velduftende “spa-moment”. Skyll lett av før du tørker deg. Hvis du har badekar kan du helle oljen rett i badevannet.

                                         

Voilà! Babymyk, velduftende hud uten bruk av giftige kjemikalier og til en rimelig penge. Du skjønner sikkert hvorfor jeg har blitt avhengig?

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: