Dyrke grønnsaker, Familie og hverdag, Grønn livsstil, Handletips, Kosthold, Livsstilsendring

Boktips for en grønn og smakfull høst

3 inspirerende bøker for deg som vil spise mer av alt som er grønt, økologisk og naturlig.

GRØNN BONANZA – Potetpizza, sommerruller og blomkålwings
Mia Frogner, dama bak bloggen Greenbonanza.com, lanserer sin første kokebok nå i høst. Hvis boka blir like flott som bloggen, lover dette veldig bra! Bloggen kjennetegnes nemlig av lekre bilder, enkle og sunne oppskrifter og morsom og lettbeint tekst – og er super inspirasjon for deg som vil spise grønnere.

Boka fokuserer på ren matglede, om å legge til isteden for å trekke fra, om gode råvarer, om å bruke opp alt, om å vite hva man spiser og hvor maten kommer fra. I tillegg til over 60 vegetariske oppskrifter og 100 lekre bilder, inneholder boka fem essays og Mias tanker om mat, familie, smaker, om å være sammen og om å ta tiden tilbake på kjøkkenet.

«Jeg har en oppfordring til deg i en hektisk hverdag: Ta brokkolien tilbake. Lukt på frukten, kjenn på avokadoen, løft opp en neve med tørre linser og la dem renne tilbake i boksen. Vær sammen. Pust med magen. Lukt på nybakt brød. Hør at smøret smelter i panna

De ni kapitlene er delt inn etter råvarer, og Mia baserer oppskriftene på enkle og lett tilgjengelige norske råvarer, som potet, blomkål, gulrot og salat – sammen med ingredienser fra alle verdenshjørner – brukt på nye og spennende måter.

Grønn Bonanza kan du forhåndsbestille på Tanum.no, og den forventes i salg 20. september.

Info om boka er hentet fra Greenbonanza.no og Cappelendamm.no.
Foto bokcover: Josefin Linder.

SYKT GODT– en vegansk kokebok
Mari Hult driver Vegetarbloggen.no, Norges største og mest leste veganske matblogg. Hennes første kokebok, Sykt godt, skal være en steg-for-steg-guide til deg som vil spise mer grønt og inneholder de mest populære oppskriftene fra bloggen og mange nye favoritter.

Oppskriftene i Sykt godt er delt i fire steg, fra helt nybegynner på det veganske kjøkken, med råvarer du får kjøpt på nærbutikken, via middagsretter og kaker, til glutenfrie festretter og raw food. De to første stegene av boken, over halvparten av oppskriftene, skal alle kunne lage uten forkunnskaper på kjøkkenet eller erfaring med vegansk mat. Disse passer spesielt godt til nye veganere og til de som bare vil ha en kjøttfri dag innimellom. Boka fortsetter med oppskrifter på ”mat du aldri hadde trodd du kunne lage uten animalske ingredienser”.

«Kan jeg friste med vegansk, glutenfri sjokoladefondant? Eller pavlova? Lasagne, burger, taco, vårruller, sommerruller og tullingvinger? Alt sammen sykt godt, jeg lover.»

Sykt godt er i butikkene fra 1. september, men om du ikke greier å vente kan du forhåndsbestille den her og få den allerede to uker før lansering.

Info om boka er hentet fra Vegetarbloggen.no.
Foto bokcover: Erik Sæter Jørgensen.

FRA NATURENS SPISKAMMER
Boka fra Anne Mæhlum, som er matstylist, og Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley, to av Norges fremste matfotografer, kom ut allerede i mai år, men er like aktuell nå som høsten snart banker på og både bær og sopp er i sesong.

Fra naturens spiskammer er en inspirasjonsbok og en kokebok som presenterer 54 spiselige ville vekster du finner her i landet. Gjennom 89 inspirerende oppskrifter vises det hvordan man kan bruke de ulike vekstene i en matrett, som krydder eller bare som garnityr. I boka er det artsbestemmende bilder av alle plantene og en introduksjonstekst til hver vekst, så den skal være enkel å finne (og ikke til å ta feil av). Boka har også en praktisk tabell som viser hva du plukker når og hvilke deler av planten som er interessant som mat.

Fra naturens spiskammer finner du blant annet på Tanum.no (hvor du også kan sniktitte i boka).

PS. Sjekk også ut denne episoden av Ingefær Podcast, der Anne Mæhlum og Nina Dreyer Hensley er gjester og deler masse spennende tips.

Info om boka er hentet fra Gyldendal.no.
Foto bokcover: Nina Dreyer Hensley / Jim Hensley.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: