Raskere og enklere tilbehør enn hummus finnes vel nesten ikke. Og så er det så utrolig godt til (vegetarisk) grillmat, som pålegg og til dip. I tillegg er det en genial måte å få i seg rå hvitløk på, noe som blant annet virker som naturlig antibiotika i kroppen!
Til Birgittes lynraske hummus trenger du:
- En boks økologiske (eller ca. 250 g. hjemmekokte) kikerter
- 2 ts. tahini (sesampasta, fås på helsekostbutikk)
- 1 hvitløksbåt
- 1-2 ss kaldpresset olivenolje
- Saften av 1/2 sitron
- Et par dl. vann, juster til du får ønsket konsistens
- En dæsj paprikakrydder, spisskummin og cayenne
- 1 ts yaconsirup eller annen sunn søtning (kan sløyfes)
- Salt og pepper etter smak
Alt blandes godt i blender eller foodprosessor. Et dryss paprikapulver på toppen gir et ekstra smaks- og fargekick!