Pizza med bunn av kikertmel må være den sunneste pizzavarianten som finnes. Spesielt hvis du topper den med grønnsaker, friske urter, olivenolje og næringsgjær.
Slik gjør du:
- Følg oppskriften på kikertpannekake i dette innlegget. La den stå i 30 minutter før du steker den. Lag den så tynn eller tykk som du vil ha den. Selv foretrekker jeg så tynn bunn som mulig, da kommer de gode smakene i fyllet bedre frem og bunnen blir sprødere. Beregn omtrent 3 pizzabunner til 2 personer.
- Når bunnen er ferdigstekt smører du på et tykt lag tomatsaus, legger på grønnsaker etter eget ønske (jeg bruker gjerne rød og grønn parika, sopp, løk, aunbergine og squash), strør over næringsgjær og drypper litt olivenolje over.
- Stekes på ca 250 ℃ i 10-15 minutter.
- Drypp over litt mer olivenolje og legg på fersk basilikum eller ruccola før du serverer.