Pålegg, Plantebaserte oppskrifter, Salater & småretter

Lynrask hummus

Raskere og enklere tilbehør enn hummus finnes vel nesten ikke. Og så er det så utrolig godt til (vegetarisk) grillmat, som pålegg og til dip. I tillegg er det en genial måte å få i seg rå hvitløk på, noe som blant annet virker som naturlig antibiotika i kroppen!

Til Birgittes lynraske hummus trenger du:

  • En boks økologiske (eller ca. 250 g. hjemmekokte) kikerter
  • 2 ts. tahini (sesampasta, fås på helsekostbutikk)
  • 1 hvitløksbåt
  • 1-2 ss kaldpresset olivenolje
  • Saften av 1/2 sitron
  • Et par dl. vann, juster til du får ønsket konsistens
  • En dæsj paprikakrydder, spisskummin og cayenne
  • 1 ts yaconsirup eller annen sunn søtning (kan sløyfes)
  • Salt og pepper etter smak

Alt blandes godt i blender eller foodprosessor. Et dryss paprikapulver på toppen gir et ekstra smaks- og fargekick!

 

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: