I motsetning til isen fra butikken, så inneholder disse massevis av næringsstoffer, og så er de superenkle å lage.
Vaniljeis
1 boks økologisk kokosmelk
1 vaniljestang
2 ts lønnesirup
-Rist kokosmelken før du åpner boksen. Fordel melken i en silikon- eller isterningform. La den stå i fryseren i 2¬–3 timer. Ha kokosterningene over i en blender og tilsett frøene fra vaniljestangen og lønnesirupen. Kjør til du har en kremete is. Pynt gjerne med bær, hakkede nøtter eller annen sunn og god topping.
Sjoko-is
1 stor avocado
4 ss rått økologisk kakaopulver
3 ts kokosolje
6 myke dadler
En liten klype himalayasalt
-Kjør alt i foodprosessor til du får en kremete konsistens. Smak til med litt lønnesirup eller noen flere dadler hvis du vil ha den søtere. Ha isen i en boks og legg den i fryseren i et par timer før den serveres.
Bringebærsorbet
1 frossen banan i biter
1 dl frosne bringebær (rips er også et godt alternativ)
2 ts lønnesirup
En liten dæsj med mandel-, kokos- eller rismelk
-Kjør alt i blender til du har sorbetkonsistens og spis umiddelbart.